SportNews.hr

prava sportska priča

Gledam, prisjećam se i tugujem zbog Rudeša. Težak poraz od najslabije momčadi Prve HNL. Nema sustava igre, osjeća se malodušnost.

Foto: Djuka / Pervan dva gola u mrežu Rudeša

CIBALIA - RUDEŠ  3.0 (1:0)

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Gledalaca: 500. Glavni sudac: Matoc (Zaprešić) 6,5. Pomoćni suci: Đurak (Stupno) i Kožarec (Domaslovec). Četvrti sudac: Bel (Osijek).

Strijelci: 1:0 - Pavić (autogol)  (27), 2:0 - Pervan (82) 11 m, 3: 0 - Pervan (90+3)

CIBALIA:  Brkić 7, Rubić 6, Peričić 6,5, Zgrablić 6,5 Karamarko 6, Plum 6,5, Filipović 6 (od 71 Muženjak -), Kordić 6, Vitaić 6 (od 60. Pervan 7), Galić 6,5, Štrkalj 7( od 89. Dabro -). Trener Bartolović 7.

RUDEŠ: Picak 6, Mesarić 6, Jelić Balta 5,5, Glauder 5,5, Pavić 5,5, Ivančić 6, Vuco - ( od 39. Grbić 5,5), Livančić 5,5 (od 69. Turčin -), Lulić 6, Havojić 7, Entrena 5,5 (od 69. Ćubel -),. Trener Alonso 5,5..

Ocjena utakmice: 6,5

Igrač dvoboja: Pervan (Cibalia)

Isključen Lulić (Rudeš) (88)

Gledam, prsijećam se i tugujem. Dana 11. rujna prošle godine na Hitrce - Kacianu Dinamo II i Rudeš su odigrali fantastičnu utakmicu - 3:2 (1:2). Trener Bišćan je rekao da je prvo poluvrijeme bilo savršeno. Za Dinamo su igrali Moro, Soldo, Olmo, Gojak, Lovren, Fintić, Uremović, Božić.... ekipa koja je danas bolja od pola Prve HNL. Slično je bilo i na proljenoj utakmici u Rudešu. Moro je bio izvanredan, Rudeš također sjajan. Rudeš je u jesen igrao sa Franićem, Borevkovićem, Vucom, Kamenarom, Boršićem, Havojićem,  Babićem, Milinkovićem...I imao je sasvim prepoznatljivi sustav igre. Danas nema ništa od toga. Večeras se pokazalo se da je slabiji i od najslabije momčadi lige Cibalije. Rudeš nema uvjerljivoga i prepoznatljivoga sustava igre. Stari je napušten, a novi nije proizveden. U dečke se uvukla nesigurnost i postali su malodušni. Neki su vjerojatno poslani potražiti nove klubove. Ovo što su Španolci doveli i dosada pokazali nije za  Prvu HNL.

Nije mi jasno što baskijski klub zapravo želi? Ni ovdje ne rastu igrači ne livadi bez ikakva ulaganja. Ako su željeli zadržati drugoligaški Rudeš s prepoznatljivim stilom i u Prvoj HNL onda su trebali kupiti od Lokomotive Matka Babića makar i za velike novce. S ispodprosječnim španjolskim igračima, nejasnim sustavom i "razmontiranim" igračima Rudeš se neće zadržati u Prvoj HNL. Ako Rudeš nije dobar onda neće biti ni eventualne proizvodnje dobrih, a jeftinih igrača za Alaves.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room