SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Rudeš u depresiji, već poslije pola sata bez dvojice isključenih. Tri gola Saida. Netko je prevario Alaves. U Hrvatskoj ne rastu igrači na livadi, nego valja ulagati i trošiti

Foto: Djuka / Said trostruki strijelac

RUDEŠ - HAJDUK 0:4 (0:3)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 2.000.. Glavni sudac: Batinić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Pataki i Zobenica. Četvrti sudac: Bel (Osijek)

Strijelci: 0:1 - Said (12), 0:2 - Hamza (39), 0:3 - Said /45+2), 0:4 - Said (59)

RUDEŠ: Picak 5,5, Glauder 5, Borevković  -, Mesarić 5,5 (od 70. Franić -)Pavić 5,5, Grbić 5,5 (od 58 Kamenar -), Ivančić 5,5, Vuco -, ,Turčin 5,5, Entrena 5,5, Aralica 5,5. Trener Alonso 5,5..

HAJDUK: Stipica 7, Tudor 7, Nižić 7 (od 67. Bosančić -), Carbopniet 6,5, Fomitschow 6,5, T. Bašić 6,5, Hamza 7 (od 46. Šehić 6,5), Radošević 7, Pešić 7, Erceg 6,5, Said 

9 (od 59. Jambrek -). Trener Carrillo 7,5.

Ocjena utakmice: 7,5.

Igrač dvoboja: Said (Hajduk)

Isključeni Vuco (24) i Borevković (30) zbopg drugog žutoga kartona

To da su dvojica Rudešovih igrača već poslije 30 minuta zaradili crvene kartone pokazuje izvjesno rastrojstvo. Več sam pisao o krivnji trenera Alonsa koji se pokazao lošim nasljednikom Bišćana. I ono što je bilo dobro on je razmontirao.Vuco je bio sjajan, Borevković je bio sjajan,m a gdje su sada? I dalje mi nije jasan taj Alavez. Svakako da je Rudeš trebao pojačanja za Prvu HNL, ali svakako to nisu igrači vrijednosti Glaudera i Entrene. Imao bih sasvim manje zamjerki da je Rudeš sam, s oslabljenim sastavom počeo prvu ligu, nego uz nenakva  nejasna obećanja baskijskoga kluba. 

Baskijce je netko prevario. I u Hrvatskoj odgoj mladoga igrača puno stoji. Znaju to vrlo dobro, osobito u Dinamu. Da će Alaves kod nas nabavljati jeftino, a na svjetskom tržištu prodavati skupo, to je priča za malu djecu.

Nešto treba učiniti. Smijeniti Alonsa, revidirati ugovor? A što onda? Najbolje bi bilo ne biti zadnji na kraju,nego kroz kvalifikacije ostati i oporaviti se. I čvršće se dogovoriti s Baskima. Što se želi?

Fotogalerija

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room