SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Kad je u Zaprešiću Tokić rekao da bi se s Bočkajem i Grezdom borio za prvo mjesto čini se da to Šikiću nije dobro sjelo. Tokić nije uvrijeđen, ostavio je trag

Foto: Djuka / Mario Tokić

Iza Marija Tokića (42) je velika nogometaška karijera u kojoj je odigrao 28 utakmica za hrvatsku reprezentaciju te 470 za Rijeku, Dinamo GAK, Austriju Beč, Rapid i Zagreb, danas je dobio otkaz u Lokomotivi gdje je od od 2016. bio pomoćni i glavni trener. Direktor Šikić je kratko kazao da su obojica bili nezadovoljni. On igrom, a Tokić kadrovskim potencijalom. 
Prije desetak dana u Zaprešiću poslije bolje igre, ali samo neodlučenoga ishoda Tokić je na neki način prozvao klub zato što je prodao Bočkaja i Grezdu u Osijek i time momčad oslabio, ostavivši je bez oba krila. "Da su mi ostali borio bih se za vrh", rekao je tada. Potom je Lokomotiva pobijedila Rudeš u četvrt.finalu Kupa i plasirala se u polufinale, ali je u nedjelju kao domaćin u prvenstvenom dvoboju neočekivano izgubila od Cibalie s 1:3.
Kako sam poslije zaprešićke utakmice porazgovarao sa Šikićem i čuo njegovo nezadovoljstvo i odmah potom na sastanku s novinarima saslušao Tokićeve opaske sada se čini da rastanak i nije iznenađenje.
Takav dojam imam i iz razgovora s Marijom Tokićem. Zvao sam ga cijelo rano popodne, nije se odazivao, a onda se večeras sam javio.
-Pa, mislim da je Šikić dobro dijagnosticirao situaciju. Oni nisu bili zadovolji igrom, a ja tvrdim da momčad nije mogla igrati lijepo kao Barcelona. Ne odlazim nezadovoljan ni pognute glave. Imamo šesto mjesto i polufinale Kupa, a neki igrači na europskom tržištu vrijede i po više od deset milijuna eura. Nisam ni uvrijeđen. Oni su gazde i imaju pravo s trenerima raspolagati kako žele. To je posao gdje nema ljubavi. Jedino mi je sada žao što prije desetak dana nisam prihvatio jednu povoljnu inozemnu ponudu misleći, pa kako da to učinim Lokomotivi. Nadama se da ću brzo naći posao.
Dobro, možete li barem sada reći zašto su Bočkaj i Grezda otišli?
-Oni su tražili puno veće plaće. Mislim da Grezda ima četiri, pet puta više nego što je imao ovdje.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku