SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Tko je podmetnuo provokativna pitanja Bjelici? Nitko ne zna dokle će ostati Olmo koji u svojim godinama igra bolje nego Modrić i Pjaca u toj dobi. Trener gostiju tvrdi Dinamo 2013. je bio bolji. Astana će dati 200 %

Foto: Šogy / Bjelica i OlmoFoto: Šogy / Bjelica i Olmo
Dinamo će u utorak u 20 sati igrati uzvratnu utakmicu protiv Astane iz Kazahstana. Prvu utakmicu u gostima Dinamo je dobio s 2:0. Ukupna pobjeda značila bi siguran plasman u jesensko razdoblje Europske lige, ali i mogućnost igranja dvaju odlučujućih susreta sa švicarskim prvakom Young Boysom za sudjelovanje u prvom dijelu sezone 18./19. u skupinama Lige prvaka, najelitnijem svjetskom klupskom natjecanju. Pobjeda u Astani dovela je Dinamo u izvanredno povoljnu situaciju i suočila ga sa zaista vrhunskim ciljem.
Kada trener Dinama Bjelica održava konferencije za novinare obično je malo nade da će se iz nekoga njegovoga odgovora moći izvući senzacionalni apel za naslov. On je oprezan, ne zalijeće se, iako je u odgovorima opširan, no to je tek zastor da izbjegne potpuno jasno i nedvosmisleno izjašnajvanje, o nečemu što bi moglo obvezivati.
U ponedjeljak navečer pojavilo se i petero novinara iz Kazahstana od kojih je jedan srednjevječni, punašniji kolega postavio pitanja iz kojih se odmah vidjelo da je - gost instruiran! Prvo pitanje je otprilike glasilo, što bi se s njim (Bjelicom) dogodilo, kako bi se ovdje reagiralo - ako protiv Astane ispadne - s obzirom na to da rodom nije iz Zagreba nego iz Osijeka i drugo, također otprilike, kako Bjelica komentira to da, ipak, nije igrao u vrhunskim klubovima, niti je trenirao vrhunske momčadi, a, eto, dopao ga je takav klub kakav je Dinamo.
To je bila tipična provokacija na kojoj bi mu pozavidio i poneki kolega iz jedne nam susjedne države, u kojoj je čak i Predsjenik Republike nutkao da se na svjetskom prvenstvu ne navija za hrvatsku reprezentaciju. A može biti da ideja ide i iz našega dvorišta...I mi smo majstori za autogolove...
Bjelica nije iz Zagreba, nego iz Osijeka i što  još nije...I što onda ako nije iz Zagreba. Bjelica nije trenirao Real i Barcelonu, a Bugar Petev, koji nas je ubijao godinu dana, da "on je trenirao oba Manchestera". Ako je to i bilo Mamićevo maslo ni BBB se nisu previše potrgali da ga otjeraju...Prema tome, tko zna tko tu muti?
Bjelica je dostojanstveno odgovorio:
-Iza mene je 376 utakmica na kojima sam stjecao znanja da bih jednoga dana mogao trenirati Dinamo, najbolji klub kojeg sam dosada vodio i Olma jednoga od najboljih igrača kojega sam ikada trenirao.
Konferencija je bila zanimljiva i još po koje čemu.
Dani Olmo kojemu je 20 godina vjerojatno je najbolji igrač koji je ikada u toj dobi igrao u Dinamu. Luka Modrić je 2005. dakle s 20 godina bio na posudbi u Interu Zaprešić. Marko Pjaca, kada je 2016. odlazio u Juventus, imao je 21 godinu i nije bio toliko svestran.
Pitali smo Olma koji još ne govori hrvatski perfektno, da li zauvijek misli ostati u Dinamu! Iako znamo da neće, željeli smo isprovocirati odgovor, dokle će ostati? Naime, nitko ništa o tome ne govori. Njegova uloga u momčadi je toliko bitna da, kad bi on otišao, poslije eventualnoga plasmana u Ligu prvaka, to bi bila katastrofa. Olmo je odgovorio, još 90 minuta protiv Astane, ali nije bio dovoljno jasan, hoće li to biti kraj, ili da je samo na to koncentriran. Dijalog je prekinuo glasnogovornik Lesički, upadicom "posvetimo se samo sutrašnjoj utakmici".
Onda je jedan kolega postavio sasvim neuobičajeno pitanje: što Olmo misli o treneru Bjelici?
Gore potpisani izvjestitelj se smrznuo jer je davnih dana i on postavio takvo pitanje, ali Cici Kranjčaru, što misli o svom treneru Baziću?
U to doba doživio je salve kritika svojih starijih, iskusnijih kolega:
-Pa to se ne pita, to je neumjesno...
Danas je izgleda drukčije. Danas se i učenike javno pita što misle o svojim profesorima...
Na kraju su na binu izašli trener Astane Ukrajinac iz negdašnje Poljske, Roman Gregorčuk i napadač 24-godišnji  Roman Murtazajev rodom iz kazahstanskog grada Karagande.
-Ovdje sam u rujnu 2013. godine bio s Černomorcem iz Odese i u Europskoj ligi pobijedio s 2:1. Tada je Dinamo imao bolju momčad nego sada, iznenadio je trener.
To je u neku ruku točno. Igrali su: Brozović, Sammir, Fernandes, Ademi, Šimunić, Šimunović, Čop, Pinto...
Kazahstanski igrač je konferenciju zaključio porukom: Igrati ćemo 200 posto! I to je to.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku