SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Bišćan zna posao: gdje god je bio, njegovi su bili prvenstvo i Kup. Zašto Sluga više nije kapetan i zbog čega je to Gorgon? Na pressici Toplak se sučelio s novinarom Tironijem: Zar niste vidjeli naša tri zicera, uzrujao se trener

Foto: Djuka / Čolak dva gola za igrača utakmiceFoto: Djuka / Čolak dva gola za igrača utakmice

ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 600. Glavni sudac: Zebec (Varaždin) 7. Pomoćni suci: Ambrinac i Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Mlakar (Zagreb). Delegat: Podrug (Zagreb). Kontrolor sudaca: Ljubičić (Osijek).
 
Strijelci: 0:1 - Čolak (11), 0:2 - Čolak (63), 1:2 - Solomon (84).
 
INTER: Matković 6, Bosec 6, J. Čeliković 6,5, Šimunec 6, I. Čeliković 6, Postonjski 6,5, Muhar 6, Vukčević 5,5 (od 62. Rak -), Vuk 6, Mamut 6 (od 72. Solomon 7), Andrić 6. Trener Toplak 6.
 
RIJEKA: Sluga 6,5, Pavelić 6,5, Punčec 6,5, Escoval 6,5, Žuta 6,5, Čanađija 7,5, Lončar -, Pavičić 8, Gorgon 6 (od 69. Kvržić -), Heber 6, Čolak 8 (od 90+2 Župarić -). Trener Bišćan 7.5.
 
Ocjena utakmice:7.
Igrač dvoboja: Čolak (Rijeka).
Isključen Lončar (Rijeka) u 36. zbog drugog žutog kartona.
 
Utakmica i sve oko nje bilo je toliko zanimljivo da bi se mogao napisati esej, a ne samo uobičajeni izvještaj. Dugo na zaprešićkom stadionu nije bilo tako privlačnog i ugodnog događaja.
Igror Bišćan je u trenerskoj karijeri bio na dva odredišta i na oba je osvojio prvenstvo i Kup. Možda to još i nije tako upamtljivo, jer je riječ u ljubljanskoj Olimpiji i zagrebačkom Rudešu, ali je svakako preporučljivo. Bišćanu je 40 godina, a iza njega i sjajna nogometaška karijera. Bio je pet godina preteča Lovrenu u Liverpoolu. Mi najviše pamtimo kako je furiozno uveo Rudeš u Prvu HNL i osvojio Kup ZNS-a u Sesvetama. Ali i kako je 26. listopada 2016. gotovo izbacio Rijeku iz Kupa.
Bišćan je na startu svoje riječke trenerske dionice, pobijedio u Zaprešiću. Odlično je vodio momčad, iako je od 36. minute igrao s igračem manje.
Zaprešićke tribine bile su dobro popunjene. S istočne strane oko 400 interaša, među kojima i nešto Divljih svinja, a na zapadu šutljiva Armada. Njih oko 200. Armada bi se mogla prevesti kao "netkontrolirana riječka vojska", izvornog španjolskog naziva. Inače, HNK Gorica nema navijačke skupine "divljeg" imena ni "upravljačkog" nagona, ali je najkulturniji hrvatski prvoligaški klub. Neka takav i ostane.
U poluvremenu nam je direktor Intera Branko Laljak rekao:
-Večeras smo navijanjem nadjačali goste.
Vjerojatno je to bilo povodom naše posljednje kritike da "Inter nema navijača" i zbog činjenice da je toliko razvikana Armada - šutjela. Ona u biti negoduje zbog odlaska njihovog ljubimca, precijenjenog trenera Keka, koji se u prošlosti "isticao" neobuzdanim i netolerantnim konferencijama za novinare upravo u Zaprešiću. Riječki kolege nisu pokazivali gard i predavali su se bez borbe. Nimalo im nije na čast. Jednom smo napisali da nam po netoleranciji Kek sliči na slovenskog inoministra Erjaveca.
Na konferenciji za novinare Bišćan se pokazao kao gospodin. Prvo je pojasnio jako dobro otvaranje svoje momčadi, a onda i prijeku potrebu promjenu taktike, nakon što je poslije nešto više od pola sata, zbog dva kartona, isključen Lončar. Neizbježno pitanje bilo je i zbog čega je novi kapetan Gorgon i kako je to primio dosadašnji vratar Sluga?
-Kapetana sam mijenjao zato jer ga želim u središtu zbivanja. Sluga je to dobro primio, ali nije bio sretan, objasnio je trener.
Bišćan je mijenjao i Kekov sastav. Nije bilo jednostavno i bilo je riskantno, Bišćan je pokazao da zna i može.
Trener Intera Toplak neočekivano se našao u srazu s izvjestiteljem Goal.coma Tironijem. Izgledalo je da Tironi konstatatira da Inter nije imao šansi, ili tako nekako.
Toplak se uzrujao:
-Imali smo tri zicera. Ne mogu više očekivati od ove momčadi. Rijeka se ne može dobiti ako se ne iskoriste pružene šanse. Solomon nije zaslužio da ga uvedem prije, ali je ipak postigao gol, pomalo se smirivao Toplak.
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room