SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

U Lokomotivi nema ni jednog igrača rođenog u Zagrebu osim Karačića, ali on je registriran za Australiju. Lokomotivini zagrebački dečki su na posudbama u drugim klubovima. Bišćan, trener Rijeke, rođen u Zagrebu, pokazuje izvrsnost

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:2  (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 830. Glavni sudac: Zebec (Varaždin) 6,5. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Četvrti sudac: Lovrić (Đakovo). Delegat: Ilijašev (Beli Manastir). Kontrola suđenja: Vitković (Vinkovci).
 
Strijelci: 0:1 - Gorgon (20),1:1 - Majstorović (49), 1:2 - Puljić (72).
 
LOKOMOTIVA: Grbić 6, Karačić 6, Kolinger 6, Majstorović 7, Lecjaks 6, Jakić 6, M. Burić 6 (od 75. Drožđek 6), Rakić 6 (od 68. Maružin 6), Uzuni 6, Ivanušec 6,5, Radonjić 6,5. Trener Tomić 6.
 
RIJEKA: Sluga 8, Kvržić 7, Župarić 7, Velkovski 7, Mamić 7, Halilović 7, Capan 7, Murić 7 (od 90+2 Escoval -), Pavičić 7, Gorgon 7, Puljić 7. Trener Bišćan 8.
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Sluga (Rijeka).
 
Lokomotiva je izgubila od Rijeke, iako je bila bolja, no priča o šansama i posjedu lopte ne vrijedi ništa, kad postoji realna opasnost da poslije nekoliko idućih kola klub s Kajzerice padne na šesto mjesto.
Rijeka sa slabijim igračima nego prošlih sezona postiže odlične rezultate zahvaljujući i sjajnom treneru Bišćanu. On je  večeras viteški priznao da je Rijeka pobijedila zahvaljujući i izvrsnim obranama vratara Sluge.
Večeras je za neuspjeh Lokomotivin trener Goran Tomić okrivio sportsku nesreću.
-Bili smo apsolutno bolji. Pobijedili smo sami sebe.
Ta izjava nije bez utemeljenosti.
Ali postoje i druge činjenice.
Vezano za večerašnju utakmicu, a i inače o Lokomotivi postoji nekoliko zanimljivih priča koje imaju i širi domet.
U Lokomotivi nema ni jednog igrača rođenog u Zagrebu, osim Karačića, ali on je i onako registriran za Australiju. Lokomotivini zagrebački dečki igraju na posudbama u drugim klubovima. Trenutačno najuspješniji trener u Hrvatskoj, a rođen u Zagrebu, Igor Bišćan ne trenira zagrebački klub. Trener Lokomotive nije rođen u Zagrebu.  Jedino je direktor Božidar Šikić, Zagrepčan. On i vodi politiku. Dobro, on će reći: mi smo izmislili Majera i uzdigli Šunjića.
Prije nego nastavimo želimo reći sljedeće: sasvim je sigurno da u svemu tome nije najvažnije gdje je tko rođen i tko je odakle. Bitno je donijeti kvalitetu. Olmo je iz Katalonije, a obožavamo ga.
Danas popodne Lokomotivin igrač na posudbi u  Sesvetama Marko Tolić (vezni, 22 godine) odigrao je u Sigetu tako dobro kako ni približno nije ni jedan Lokomotivin u Kranjčevićevoj.
Prije dvije godine Matko Babić koji sada čvrsto sjedi na klupi Lokomotive, zajedno s Tomislavom Havojićem, uveo je NK Rudeš u jednoj perfektnoj sezoni u Prvu HNL, čiju draž nisu zasjenili ni Španjolci. Trener je bio Igor Bišćan. Havojić je na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu i iz neshvatljivih razloga u igru ulazi tek u drugom poluvremenu.
Nedvojbeno je kako puno toga zavisi od trenera. Ako će netko reći da je ondašnjii podvig Rudeša bio samo trenutak, daljnja karijera Igora Bišćana  pokazuje da uspjeh te momčadi i tih igrača nije bio slučajan.
Što se tiče Tolića postavili smo pitanje treneru Gorice Jakiroviću uoči utakmice Sesvete - Međimurje. Iako razgovor nije bio završen jer se netko upleo, Jakirović je objasnio da je prijelaz igrača iz slabijeg u viši rang  najveća kušnja za svakog igrača i da se ništa unaprijed ne može znati.
No, sigurno je da treba probati.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku