SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

U samo jednom poluvremenu Lovrić je razbio Hajduk i odveo Goricu u četvrt-finale Kupa. Zbog čega navijači Hajduka uzvikuju "Buriću odlazi" i što bi valjalo učiniti da prestanu?

Foto: Djuka / fenomenalni Lovrić razmontirao je HajdukFoto: Djuka / fenomenalni Lovrić razmontirao je Hajduk

GORICA - HAJDUK 2:1 (0:0)

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledatelja: 3.011. Glavni sudac: Jović (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Modrić (Zagreb) i Đurak (Sisak). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Posavec (Maruševec). Kontrola suđenja: Vučemilović-Š. (Osijek).

Strijelci: 1:0 - Lovrić (64), 2:0 - Suk (85), 2:1 - Jurić (89).

GORICA: Čović 7, Muhammed 6, Marina 6,5, Jovičić 7, Čabraja 7, Maloča 7 (od 46. Steenvoorden 6,5), Suk 7, Čanađija 6,5, Mohamed 6 (od 46. Lovrić 8), Dvorneković 6,5, Zwolinski 6. Trener Jakirović 7.

HAJDUK: Posavec 6, Juranović 6, Ismajli 6, Simić 6 (od 85. Teklić -), Čolina 6, Jurić 7, Bradarić 6,5, Hamza 6, Caktaš 6, Eduok 6 (od 71. Jakoliš -), Jairo 6. Trener Burić 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Lovrić (Gorica).

Nedavno, poslije prvenstvene utakmice s Lokomotivom u Kranjčevićevoj navijači Hajduka su uzvikivali "Buriću odlazi"! To su činili i večeras. Povod je bilo ispadanje iz Kupa na vrućem terenu u Velikoj Gorici, gdje ni Dinamo 18. listopada nije lako dobio prvenstveni susret. Navijači prozivaju trenera koji je u 13 prvenstvenih utakmica osvojio 27 bodova i ispao je uz Kupa. Točno takav zbroj imao je i trener Oreščenin u prošloj sezoni koji je na kormilo nastupio 27. studenog 2018. i poslije 13 kola i poslije četvrt-finala Kupa bio je točno tu gdje je sada Burić. Tada još Oreščanin nije bio na udaru navijača jer je prethodnik bio lošiji. Iz Hajdukove publike izviru samo emocije. Što ste učinili iz naše svetinje, poručuju, ali ne priznaju kako je formula uspjeha jako jednostavna. Treba imati dobru momčad. Da bi se to postiglo valja imati novaca i još više, treba znati kupiti. Da je u njihovim redovima igrao Lovrić, Hajduk bi večeras pobijedio. Tako reći do jučer igrao je u Kustošiji, nisu ga prepoznali. Kada je 2. studenoga 2016. u Plešivičkim bregima pregazio onaj Vinogradar SportNews je to s lica mjesta opisao. Bila je to Lovrićeva prva prava puška. Pa je nekako završio u Lokomotivi, ali su tamo treneri tvrdili da ne zna igrati u oba smjera. Izvještavali smo o njegovim mukama. Kada je došao trenutak Šikić ga je rado pustio u Goricu. Ima "Šika" još jednog takvog: Tolića i možda bi ga pustio, jer tu je Sammir - Tolić je bio najbolji igrač Druge HNL na posudbi u Sesvetama - no u Hajduku to po svemu sudeći nisu znali. Još da im je Majstorović na stoperu, sada u Osijeku koji je dugo bio u susjedstvu u RNK Splitu, evo sastava koji bi poštedio svakog trenera neugodne povike. Prema tome, prvo treba kupiti Lovrića koji je na prodaju! Pustimo emocije i staru slavu.
Večeras je bilo zanimljivo u sljedećem smislu: trener Gorice Jakirović nije izveo najbolji sastav. Lovrić i Ndiaye bili su na klupi. Kao da je ponudio Hajduku pobjedu jer u subotu igraju međusobni prvenstveni susret koji je Gorici možda važniji. Ta je "ponuda" bila još uočljivija kad su tek u 7. minuti domaći prvi put prodrli na polovicu Hajduka. Činilo se da će Hajduk utakmicu lako dobiti. No, što je vrijeme odmicalo postajalo je sve jasnije kako je Hajduk samo "tigar od papira". Bilo je dovoljno da u poluvremenu Jakirović uvede Lovrića i učini neke taktički izmjene. Hajduci nisu mogli zaustaviti Lovrića. Da je Zwolinski zabio šansu utakmice bilo bi i uvjerljivije.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room