SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Još od Crvene zvezde 2005. u Zaprešiću nije bilo toliko novinara. Kao da su došli prisustvovati padu Pušnika. Tudor igrač utakmice. Filipović zaslužuje da ga pogleda - Dinamo!

Foto: Djuka / Fran TudorFoto: Djuka / Fran Tudor 

INTER - HAJDUK 1:1 (1:0)

ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledatelja: 1.100. Glavni sudac: Marić (Daruvar) 6,5. Pomoćni suci: Loparac (Sladojevci) i Kečkiš (Virovitica) Četvrti sudac: Jović (Zagreb).

Strijelci: 1:0 - Puljić (5), 1:1 - Tudor (77)

INTER: Čović 6,5, Bosec 6 ( od 78. Begić -), Filipović 7, Komorski 6,5, Čeliković 6, Mazalović 6, Šarić 6,5, Polizzi 6 (od 46. Hanžek 6), Blažević 6 (od 65. Zulim -), Ottochian 6,5, Puljić 7. Trener Toplak 6,5..

HAJDUK: Slavica 6, Juranović 6, Nižić 6 (od 46. Ismajli -), Ćosić 6, Memolla 6, Savvas 5,5, Vojković 5,5 (od 64. Tudor 7), T. Bašić 6 (od 62. Ohandza -), Kožulj 6,5, Barry Hamza 6, Futacs 6. Trener Pušnik 6.
Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Tudor (Hajduk)

Na početku još uoči samog starta sve se nekako činilo sumornim. Pronio se glas da u Hajduku nije dobro, Ne samo zbog činjenice da je dosta igrača uhvatila viroza, nego su glasine išle dotle da će trener Pušnik biti smijenjem ako izgubi, itd. Pušnik je sjedio mirno na klupi izvan igrališta dok su se igrači zagrijavali na terenu. Iznenađivao je dolazak novinara. Samo su izvirali. Mislim da ih još od 2005. i utakmice Lige Uefa protiv Crvene zvezde nije bilo više. Niti protiv Dinama, niti kada je igrala mlada reprezentacija. Ugledao sam i prvu damu hrvatskog sportskog novinarstva Deu Redžić iz Indexa koja se nedavno vratila s Olimpijade u Brazilu, a kad se ona pojavi može se očekivati nešto nesvakidašnje. Jedino je trener Intera Toplak ulijevao optimizam. I on je bio u tom stadionskom "dvorištu", dok su se njegovi zagrijavali.
-Nikada nisam uz igrače dok se zagrijavaju. Ja svoje kažem prije i to je dosta. Ne želim dosađivati. Takav sam bio i kao igrač, kazao je trener i zaključio:
-Budite sigurni, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, a mislim da neće, osvojit ćemo najmanje bod.
Toplak je pogodio, Hajduk je doduše imao veći posjed, osobito u drugom poluvremenu kada je apsolutno dominirao, ali je Inter preko Blaževića mogao povisiti na 2.0. No, kako nije, a i Hajduk je imao svojih prigoda neriješeno je pravedno. Iako su splitski izvjestitelji na konferenciji za novinare potegnuli pitanje kaznenog udarca nad T. Bašićem što su bolje od nas mogli vidjeti TV-gledatelji.
Čudilo me kako u gostujućoj momčadi nedostaje toliko igrača, a među njima i Tudor, ali mi je palo na pament da mu trener Pušnik nije sklon. Iako je u razgovoru sa "sedmom silom" Pušnik ovaj put pohvalio baš njega, zahvalio mu na izjednačenju i pojasnio da Tudora nije uvodio od početka upravo zbog te viroze u ekipi koja se pojavila u dva reprezentativna tjedna.
-Ušli smo dekoncentrirano u utakmicu i nismo zabili već u drugoj minuti. Tome smo ceh plaćali tijekom čitavog susreta, kazao je Tudor.
Trener Pušnik nije bio zadovoljan konačnim omjerom:
-Razočaran sam što nismo osvojili tri boda. Kada je trebalo dodati mi smo pucali. Vezni igrači su loše koristili prekide.
S druge strane, Toplak je razumljivo bio sretan:
-I mi smo igrali bez viroznog Kolara. Dobro smo otvorili utakmicu, a u drugom poluvremenu smo pali. Treći put za redom smo neporaženi. Uvodimo klince koji napreduju i s kojima će klub u budućnosti nešto zaraditi.
Toplak je istakao dobre igre stopera Filipovića koji je ljetos pristupio iz Cibalije. I ja se tu slažem. Dinamo kupuje neke druge koji Filipoviću nisu ni do pojasa.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room