SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

U Samoboru drama pa šest komada. Samobor odličan u prvom poluvremenu, Brujić zabio sjajan gol, odigrao izvrsno i dobio crveni karton. Potop s desetoricom u produžetku

Foto: Djuka / Tomašević Cibalija i Brujić Samobor centralne figure utakmiceFoto: Djuka / Tomašević Cibalija i Brujić Samobor centralne figure utakmice

SAMOBOR - CIBALIA 1:6 (1:1, 1:0)

SAMOBOR - Igralište Samobora. Gledatelja oko 200. Glavni sudac: Frković (Gospić) 5,5. Pomoćni suci: Radošević (Gospić) i Jović (Zagreb). Četvrti sudac: Pečarić (Zagreb).

Strijelci: 1:0 - Brujić (17), 1:1 - Pervan (61), 1:2 - Zgrablić (96), 1:3 Čuljak (101), 1:4 - Karačić (105), 1:5 - Karačić (116), 1:6 - Dabro (118)

SAMOBOR: Kovačić 6,5, Zeman 6 (od 64. Trupec -), Ivkovčić 6, Makarun 6, Štignjedec 6, Hasan 6, Držić 6, Brujić 7, Škvorc 6, Regović 6 (od 73. Brdarić -), Tomić 6 (od 82. Sekulić -). Trener Raić 6.

CIBALIA: Matković 7, Muženjak 6, Zgrablić 6,5, Jerbić 6, Šare 6, Tomašević 7, Mišić 6,5, Dabro 6, Baša 6 (od 75. Karačić 7), Rodriques Faria Tiago 5,5 (od 46. Čuljak 6,5), Khatib 5,5 (od 46. Pervan 6,5). Trener Mršić 6.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Tomašević (Cibalia).
Izravni crveni karton Brujić (Samobor) u 64. zbog oštrog starta.

Nogomet može biti jako okrutan, do mjere da baci u očaj, a to je pogodilo Samobor u utakmici Kupa protiv Cibalie koja je, dok se igralo s izjednačenim snagama, bila nadigrana. Podsjećam, riječ je o dvoboju trećeligaša i prvoligaša.
Samobor je odigrao odlično prvo poluvrijeme, Brujić je zabio efektan gol s 20 m udaljenosti, pod prečku, igrao je jako dobro i u 44. minuti uposlio Škvorca samog pred Matkovićem koji je udarac obranio. To je bio prvi ključni trenutak. U nastavku izjednačena borba i onda u 64. minuti drugi ključni trenutak. Brujić s leđa startao na suparnika i Frković vadi crveni crveni karton. U tom momentu srušile su se sve nade i snovi Samoboraca za danas i uvukao nemir uoči subote kada u prvenstvu dolazi Jadran iz Poreča. Brujić, najbolji igrač, će biti kažnjen, neće igrati, a Samobor ima samo dva boda. Ne znam kakvu će ocjenu glavnom sucu dati kontrolor Bajić iz Splita, ali ja sam donekle razočaran Frkovićem. Gledam ga stalno u Prvoj HNL i nije loš. Danas, najprije on polako "druka" za Samobor u smislu procjene prekršaja, a onda vadi crveni karton u situaciji doista nesportskog starta, ali nisam siguran da je bio za isključenje. On time iz mrtvih diže jednu lošu Cibaliu i pokapa Samobor koji će vjerojatno imati i dugoročne štete.
Možda bi Samobor na kraju izgubio i s Brujićem, nije važno, ali od isključenja odnos snaga se bitno promijenio. Ipak Samobor je izdržao do 90+3 minute, čak je imao i veliku prigodu, te se potom igrao pol-satni produžetak. Kada je Zgrablić postigao vodeći pogodak, golovi su padali kao na tekućoj traci. U svim tim okolnostima teško je i ocijeniti igrače. Kovačić je za 90 minuta branio za osmicu, a onda u 30 minuta produžetka primi pet golova. Što sad? Brujić odigra izvanredno, a bude isključen i u neku ruku krivac za ovaj fijasko. Kakvu mu ocijenu dati?
Trener Samobora Sven Raić bio je skrhan:
-Mogli smo povesti s 2:0, ali sad je suvišno pričati. Teže od ispadanja je isključenje Brujića koji će biti kažnjen. Bolje da smo u 90 minuta izgubili s 1:2.
Nikica Brujić, također potišten, izjavio je:
-Prestrogo sam isključen.
A najviše na ovoj utakmici sam žalostan zbog Cibalie. To nije bila Cibalia moje novinarske mladosti, tada pod drugim imenom. Kao mlad novinar Večernjeg lista akreditiran sam na prvoligaške utakmice u Vinkovce. Kakva je to slast bila. Uprava gospodska, igrači: Halilović, Tunjić, Lušić..., karantena u hotelu Dunav u Vukovaru, tada novom, perfektnom, treneri Tonko, Otto, Draža...na tribinama Vlatko kad je stizao...I pokojni dr. Vince na klupi! Danas mi se samo sportski direktor Dražen Pernar čini na nekoj razini.
Pa igrate slabije nego u drugoj ligi pitam Josipa Tomaševića, 23-godišnjeg Slavonca kojega sam upoznao kao igrača Novigrada.
-Nemamo sreće kaže, a i protivnici su jači.
Ako je samo to dobro, ako nije nešto drugo.
Trener Stanko Mršić, 61 godina, rodom iz Imotskog koji je igračku karijeru zaključio u Vinkovcima, a potom od 1993. trenirao 15-ak klubova, plašio se Samobora:
-Poznam ih od lani kad sam trenirao Vinogradar. Mi smo pobijedili zahvaljujući igračima koji su ušli s klupe.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room