SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Sopić novi trener Dinama, Mamićev čovjek, koji je u Rudešu osobno pripremao igrače, iznenadio čvrstinom na press konferenciji: Sam ću određivati što i kako raditi. Mi smo nogometaši, a ne atletičari. Sutra protiv Lokomotive

 

Foto: Djuka / Željko SopićFoto: Djuka / Željko Sopić
Željko Sopić (42), novi trener Dinama, održao je prvu službenu konferenciju za novinare uoči neke prvenstvene utakmice. To je sutrašnja u petak od 18 sati protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.
Konačno je jedan trener Dinama i moj susjed iz gradske četvrti do moje. Nije sjeverno od Ilice, Vlaške ili Maksimirske.
Budući mu je supruga iz Španskog, pitao sam ga što je on po kvartovskom opredjeljenju?
-Ja sam Rudešan, bio je kategoričan, iako tamo ne živi.
U narodu se kaže, otkuda ti je žena, taj si.
O Sopiću sam izvještavao dok je bio trener drugoligaša Rudeša. Prije točno godinu dana iz Rudeša je prešao u Dinamo. Čačić je postavljen za izbornika, Ćuk je dobio Lokomotivu, a Sopić Dinamo II. Kad je u lipnju došao Kranjčar i postao trenerom prve momčadi, Sopić je unaprijeđen u njegova asistenta.
Sopić je iz kruga braće Mamić. Sa Zoranom je igrao po Njemačkoj, možda i u istom klubu. Upoznao sam ga kao čvrstog trenera, radišnog, jednostavnog i potpuno odanog nogometu. Gotovo je sasvim sigurno da će biti trener i protiv Juventusa i Hajduka. To je njegova životna šansa.
-Čeka nas prvenstveni susret s Lokomotivom. To nam je prva prvenstvena utakmica nakon Rijeke i poslije tri poraza u nizu. Naravno da neće biti lagano, ali gotovo sam siguran da ćemo postići rezultat koji nas zadovoljava, a to je pobjeda. Svjedno hoće li to biti "pola-nula" ili 5:0, kazao je Sopić i nastavio:
-Karimi i Matel su još uvijek ozlijeđeni, Stojanović ima manjih problema i neće biti u kadru.
Kako se Sopić snašao na klupi kao glavni trener?
-Moja vizija je da igrači moraju raditi ono što im ja kažem. Mislim da smo se podigli po pitanju emocija i raspoloženja.
S obzirom da je predsjednik Barišić, kad se "sapunala daska" Kranjčaru, pokrenuo i pitanje fizičke spreme igrača, pitao sam Sopića sljedeće: ako se dobro sjećam Vi u Rudešu niste imali pomoćnika za tjelesnu spremu - osim nešto Bio programa - i sami ste provodili tjelesne pripreme. Hoćete li tako i u Dinamu?
-U klubu imamo ljude zadužene za fizičku pripremu, ali naravno da ću ja određivati što će se, kada i koliko raditi. Ne treba pričati samo o tome tko koliko pretrči. Imam svoj stav koji ću provoditi, jer mi smo nogometaši, a ne atletičari. Za one koji tako ne misle postoje atletski mitinzi.
Ne mislim da je to bio odgovor Barišiću, ali su rečenice prilično smjele.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room