SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Sopić: Protiv Juventusa stati ćemo kao Lokomotiva u blok. Ivković: Bili smo puno bolji od Dinama. Osmorica igrača Dinama poklonili dresove navijačima koji su vrijeđali Mamića

Foto: Šogy /BBB u KranjčevićevojFoto: Šogy /BBB u Kranjčevićevoj

LOKOMOTIVA - Dinamo 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja oko 2.000. Glavni sudac: F, Jović (Zagreb) 6. pomoćni suci: Modrić i Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Vučković (Zagreb)

Strijelac: 0:1 - Benković (82)

LOKOMOTIVA: Zagorac 6, Karačić 6,5, Majstorović 6, Rrahmani 5,5, Capan 6, Šunjić 6, Ivanušec 6, Majer 7, Grezda 6, Bočkaj 6,5, Doležal 6.

Trener Ivković 6.

DINAMO: Šemper 6,5, Morris 5,5 (od 53. Šitum -), Sigali 5,5, Benković 7, Pivarić 5,5, Pavičić 6,5, Machado 6 (od 68. Olmo -), Ćorić 6 (od 46. Henriquez 5,5), Fiolić 7, Soudani 5,5, Fernandes 5,5.

Trener Sopić 6,5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Fiolić (Dinamo)

Nisam nogometni trener da bih mogao diskutirati o taktičkim finesama, ali pišem temeljem bezboj odgledinih i opisanih utakmica, te mogu reći, ako susret prođe bez presinga, agresije i pritiska onda mi je to izgubljen dan. Lokomotiva i Dinamo odigrali su bez tih fakata. Ali, ova večer nije mi bila izgubljena, nego naprotiv: stjecao sam nove spoznaje gledajući i slušajući iz relativne blizine oko 300 organiziranih navijača Dinama. Njihova ponašanja, pjesme, poklike i usklike. Osim toga potvrdio sam i neke prijašnje vlastite zaključke o igračima.
No, da krenem od igre i sudionika dvoboja. Petar Bočkaj, 20-godišnje lijevo krilo Lokomotive, bio je spreman na sva tri fakta, ali kao da se suzdržavao. Samo jednom je kao na ringišlpilu okrenu Dinamova beka, rođenog Amerikanca iz New Yorka, Morrisa. Filip Benković, 19-godišnji stoper Modrih bio je jedini i pobjednički strijelc i po tome bi zaslužio vijenac igrača utakmice. Svaka mu čast i hvala! Ipak Ivan Fiolić (20) nedavno vraćen iz Lokomotive u Dinamo, definitivno je igrač s najviše potencijala na kojemu bi valjalo graditi igru, osim ako ne potone u ovom košmaru u Maksimiru. Zna i Pavičić, zna i Olmo. Poslije njegova ulaska u 68. minuti igra Dinama je živnula. Ćorić je u prvom poluvremenu jednom na smijeh izigrao Rrahmanija. I to bilo sve. Na poluvremenu je ostavljen u svlačionici. Po mojem sudu novi trener Sopić logično je sastavio momčad. U sredinu terena stavio je sve redom znalce (Fiolića, Pavičića, Ćorića i Machada), a u vrh napada Soudanija i Fernandesa, kad već nema pravog centarfora, ali uzalud kad su Soudani i Fernandes igrali za ništa! Trener Ivković je Lokomotivu postavio u blok, također bez centarfora - Marić je cijelo vrijeme bio na klupi - i to je izgledalo dobro. Opet se isticao 18,5-godišnji vezni igrač Lovro Majer.
Evo kako su zanimljivo i protuslovno utakmicu vidjeli treneri.
Sopić je rekao da je najvažnije bilo pobijediti i osvojiti tri boda
-Ne znam jesu li bili bolji oni ili mi, to je sad nebitno.
O Juventusu u utorak je kazao:
-Situacija će biti obrnuta. Stati ćemo kao Lokomotiva večeras u blok i čekati kontre.
Ivković je bio kategoričan u sljedećem:
-Po prikazanoj igri, taktičkoj disciplini i ostalome bili smo puno bolji od Dinama. Jedino nam je nedostajalo više mira u završnici.
I evo sada o navijačima.
Oko 300 njih organiziranih (BBB) smješteno je na sjeverni dio glavne zapadne tribine uz sigurnosne mjere. Neki su dolazili i tijekom prvog poluvremenu. Njihovim navijačkim zborom ili orkestrom dirigirao je, a još više zapovijedao, uporni i skakutavi kapelnik, s megafonom u ruci, umjesto dirigentske palice. Svakako bio je vođa tih 300-tinjak osoba. Njegov najčešći povik bio je "Ruke gore". Meni se učinilo da je to generalna proba za utorak, Juventus i, kako se piše, povratak BBB-a u Maksimir. Možda i ne?
Prvo sam osluškivao čiji su zapravo oni. Do 44. minute nije bilo spomena imena Zdravka Mamića. Pjevalo se i skandiralo Dinamu i gradu Zagrebu, Domovini...A onda je odjeknulo: "Mamiću znaj svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj..." i "Mamiću odlazi iz svetinje..." S time je završilo poluvrijeme. U nastavku u 51. minuti ugledao sam dim. Onda u 65. opet "Zdravko... s tobom je gotovo..." i za kraj u 89. "Stići će i taj dan..." Stići će utorak pa ćemo vidjeti.
Poslije svršetka susreta igrači Dinama krenuli su prema tom dijelu tribine zahvaliti se navijačima na podršci. Osmorica igrača s Fernandesom na čelu poklonili su im preko ograde svoje dresove.

Fotogalerija:

Foto: Šogy

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room