SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Šikić direktor Lokomotive: Ivković je izvrstan trener. U kratkom roku podigao je Bartoleca da smo ga prodali za lijepe novce. Zašto Bugarin, a ne on, ne bih. Za Bočkaja sam se borio tri mjeseca. Fiolić bi morao igrati, ali u Dinamo se ne miješam

Foto: Djuka / ŠikićFoto: Djuka / Šikić

Božidar Šikić (60), direktor NK Lokomotive, vjerojatno je danas najjači čovjek u Zagrebu, što se tiče otkrića, prodaje, nabave i angažmana mladih igrača. Dobro, tu će netko s pravom priznati i Zdravka Mamića, to je ipak šef, sa Šikom je povezan u najužem smislu i često je teško odgonetnuti koji je čiji igrač, jer se miješaju i mijenjaju u ta dva kluba. No, Mamić je došao na loš glas, vuku se sumnje. spremaju se sudski procesi, samovoljan je, a i sam se pravi da je samo savjetnik i navijač, što nije točno. Prestao je izlaziti pred novinare.

Sa Šikićem se može prozboriti uvijek i o svemu, ne skriva se i ne daje pitijske odgovore. Ako o nečemu ne želi govoriti, kaže, ne bih o tome i točka!

Gospodine Šikiću Lokomotiva je unazad nekoliko mjeseci imala vrlo sadržajno razdoblje: prelijepo ljeto u Europi, dosta promjena u igračkom i trenerskom kadru i relativno loš prvenstveni start?

- U Europskoj ligi igrali smo izvrsno, ali u prvenstvu nismo. Jedino tamo gdje smo igrali najslabije i to u Koprivnici dobili smo  utakmicu i to prvu. potom i Cibaliu. Ostalo je bilo bez pobjeda. No, postoje razlozi. U tom razdoblju promijenili smo pola momčadi. Otišli su Bartolec, Perić i Fiolić, došli su Zagorac, Majstorović, Rahmani, I. Antunović, Rožman, Bočkaj... U trenerski posao krenuo je prof. Barišić, nastavio u privremenom svojstvu Tokić, dok nismo našli konačno rješenje u Ivkoviću. Mislim da ćemo se do proljeća potpuno konsolidirati i na kraju osigurati poziciju koja će na opet donijeti nastup u Europi.

Bojim se za Fiolića da u ovoj trenerskoj zbrci u Dinamu ne izgubi kontinuitet. Slično mislim i za Perića. I sami ste mi prije mjesec dana rekli da bi za Fiolića bilo bolje da još jednu sezonu ostane u Lokomotivi?

- Gledajte, to je Dinamova stvar, njegov problem i ja se u to bih miješao. I dalje mislim da je za Fiolića važno da igra.

Sad ću vas pitati još jedno pitanje na koje mi možda nećete izravno odgovoriti. Sutra Dinamo ustoličuje novog trenera Bugarina Petva. Nemam povjerenja u bugraski nogomet, a i ne znam jesu li ga testirali na pijenje, pušenje i sađenje maka, Da poslije ne bude kasno. Pitam to u kontekstu Ivkovića, bivšega golmana Modrih i najboljeg trenera, za kojim se Dinamo ne okreće?

- Ivković je odličan trener, ali ja se ne želim miješati u klupsku politiku Dinama. On je nama u kratkom vremenu podigao Bartoleca do mjere da smo ga prodali za solidne novce.

Kakvo je Vaše mišljenje o Bočkaju i Majeru. Bočkaj kao da se ubrzano mijenja, a Majer, tako mlad. a već je igrač gospodin?

- Za Bočkaja sam se borio tri mjeseca. Njega je od Intera kupila Lokomotiva i naš je igrač. Ima još nešto "mušica u glavi", ali to ćemo potjerati. Mislim da će Bočkaj biti pravi igrač. Majer je top-talenat. On je nešto poput Pjace. I naša nogometna škola mladeži je izvrsna. Mnogi naši mladi igrači su na posudbi u zagrebačkim klubovima.

 

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room