SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Predstavljen Bugarin Petev novi trener Dinama, Mamićev prijatelj koji vlada hrvatskim jezikom. Bugraski nogomet je pao na niske grane, reprezentacija 74. na Fifinoj ljestvici. Petev to priznaje, ali ne smatra svojim hendikepom

Foto:Djuka / PetevFoto:Djuka / Petev
Dinamo je sazvao konferenciju za novinare da bi predstavio novog trenera Bugarina Ivajla Peteva (41) koji je odmah preuzeo dužnost. Predstavio ga je direktor Svetina, a u tome je sudjelovala i nova glasnogovornica Iva Cigrovskij. Ničega novog tu nije bilo, osim pojavljivanja samoga Peteva koji vlada hrvatskim jezikom, doduše ne perfektno, ali sasvim dovoljno za komunikaciju s igračima. Fraze su frcale na sve strane, a odgovori na glavna pitanja nisu dani. Dolazak Peteva vezan je za višegodišnje prijateljstvo sa Zdravkom Mamićem i šteta da ga nije predstavio osobno šef.
-Već u dva navrata pregovarao sam s Mamićem oko dolaska, ali se nismo dogovorili.
Zašto se nisu dogovorili, Petev nije želio reći.
Na koje razdoblje je potpisan ugovor, Svetina je u svom govoru preskočio. Čuo sam kako ga u četiri oka to pita Bevanda, novinar 24. sata.
Dinamo ima puno problema, koji su po vama najveći?
-Ne bih odgovorio na to pitanje.
Dodao je samo da on ima puno iskustva.
Kažete da će protiv Hajduka, Dinamo izgledati drukčije. Na što konkretno mislite?
Ni tu nije bilo odgovora. Osim, vidjet ćete na terenu.
Nije odgovoreno ni tko će činiti stručni stožer, da li možda i neki trener iz Bugarske?
Kazano je da je Petev dosad bio izbornik bugarske reprezentacije i da je na poziv iz Zagreba raskinuo ugovor, te da Dinamo zbog toga nije ništa platio. Otkad je točno bio izbornik nije rečeno. Na posljednjoj utakmici između Hrvatske i Bugarske, 10. listopada prošle godine u Zagrebu izbornik je bio Ljuboslav Penev.
Bugarskog nogometa na svjetskom prvenstvu nije bilo od 1998. a na europskom od 2004. godine. Njihova reprezentacija je na Fifinoj ljestvici 74. Primjerice, Hrvatska je 14. Srbija 50. Albanija 40. Bosna i Hercegovina 25. Malo mi je čudno da u Dinamo dolazi trener iz zemlje čije reprezentacije 18, odnosno 12 godina nije bilo na svjetskim i europskim prvenstvima i toliko je nisko na Fifinoj ljestvici. Petev nema ni međunarodnog iskustva, osim godinu dana boravljenja na Cipru.
Želio sam u tom smislu postaviti pitanje, otprilike, otkuda mu kuraž da preuzima klub Lige prvaka i u državi koja u nogometu kotira u svjetskim razmjerima. Konstatirao sam da Bugarskoj posljednjih godina ne cvjetaju ruže i Petev me odmah prekinuo "U pravu si". Na moj dodatni pokušaj da ga pitam, neće li taj nizak rejting i njegovo internacionalno neiskustvo, možda biti uteg, Petev je ubrzano odgovorio:
-Neće.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room