SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Ivković: Nisam trener Dinama zato što Zdravko i ja ne možemo raditi zajedno. Nismo spojivi, snošljivi ni pomirljivi. Zasad je to golemo i nepremostivo. Nisam bio za odlazak Fiolića i Perića

Foto: Djuka / Tomislav IvkovićFoto: Djuka / Tomislav Ivković
Tomislav Ivković, trener Lokomotive, ima 56 godina i vrlo uspješnu vratarsku i trenersku karijeru. Bio je istaknuti golman i Dinama, tu je počeo karijeru, ali poslije svega ne može biti i trener. Naš će savjetnik radije dovesti nepoznatog i nedokazanog Bugara iz zemlje koja nogometno stoji katastrofalno, a s njim bi mogli stići i pomoćnici, doktori...i sve me čudi da naši ne protestiraju. Ako stvarno bude tako.
Nisam baš imao kuraža o tome pitati Ivkovića, jer znam koji se primitivni repovi vuku, pa čemu da čovjeka nutkam na pričanje o nekakvoj žabokrečini. Možda mu ne bi bilo pravo. Ali ne, Ivković je odmah i bez krzmanja prihvatio razgovor i o tome. Rekoh, poslije svega nije red da prednost dobije netko za kojega u Hrvatskoj nismo nikada čuli. Mislim da ta uloga sada pripada Tebi?
-To je tvoje mišljenje i na njega imaš pravo. No, da ti odmah direktno kažem. Nisam trener Dinama zbog toga što Zdravko i ja ne možemo skupa raditi. Nismo međusobno spojivi, snošljivi ni pomirljivi. To su goleme i nepremostive razlike.
Više o tome, poslije ovako izravnog odgovora, smatrao sam da dalje ne trebam pitati.
Pa sam krenuo od Lokomotive.
Ponovno ste u nezadrživoj ulaznoj liniji? Što je zapravo Vaš cilj, koliko bodova i koje prvenstveno mjesto?
-Naš glavni cilj je razvoj igrača. Drugo ne bi imalo smisla s ovako mladim momcima. Puno toga smo otrpjeli zbog Europe, pa sada imamo koji prvenstveni bod manje, ali imamo kojega igrača više. Što se prvenstvene ljestvice tiče uvijek hvataš onoga ispred i bježiš onome iza sebe. To je naša logika, pa do kuda budemo stigli.
Fiolić i Perić bilo su vaši ponajbolji igrač. Sada je Fiolić na klupi Dinama, a Perić je odigrao za Dinamo II protiv Sesveta. Učinilo mi se nevoljko i nezadovoljno? A kad sam na konferenciji za novinare poslije Hajduka pitao trenera Bugara za Ćorića i Fiolića odbrusio mi je da je to "njegova odluka". Nisam ni mislio da je Mamićeva, ili Sopićeva?
-Ja sam svoje mišljenje iznio ljudima iz Dinama, ali je odluka bila njihova. Obojici je trebala još godina dana Lokomotive. Perić je počeo igrati najbolji nogomet u životu. Poslije mjesec dana Europe i velikog zadovoljstva sad su dečki slomljeni. Nije to ništa neobično. Da su naši mi bismo imali veću konkurenciju i koji bod više.
Kako se razvijaju Majer, Bočkaj i Ivanušec?
-Pitanje zaslužuju i Capan Šunjić i Doležal. Oni su nositelji, zaslužni, Capan je polivalentan. Za trojicu o kojima ste pitali mogu reći da su vrlo nadareni. Oni sa 100 posto idu na utakmicama, ali i na treninzima. Pero Bočkaj ima kvalitetu, ali treba dograditi koncentraciju.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room