SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Pripremio sam se, ali ipak nisam postavio dva pitanja, jer se trener Petev još uhodava. Ona bi glasila: Hoće li trpjeti jalove špice, kako misli s Fiolićem i Ćorićem i zašto Dinamo melje polako i dosadno, a brašna nema

Foto: Djuka / Petev i Lesički za vrijeme presiceFoto: Djuka / Petev i Lesički za vrijeme presice
Konferencija za novinare u Dinamu, uoči gostujuće utakmice sa Slaven Belupom u petak, počela je predstavljanjem novog glasnogovornika, dosadašnjeg novinara Jutarnjeg lista, Alena Lesičkog.
Trener Ivajlo Petev trebao je potom predstaviti stanje u momčadi i ambicije, te ogovarati na pitanja. On je to učinio, ali površno i bez ulaženja u detalje što i jest shvatljivo s obzirom na njegov još kratak boravak u Maksimiru.
- Zadovoljan sam treninzima, Svi igrači su zdravi. Fernandes se vratio s dugog puta. Imamo potencijala za pobjedu u Koprivnici, tri boda su naš cilj. Slaven je po onome što sam vido dobra i kombinatorna momčad. Sastav ćete doznati u petak u 17,15 u Koprivnici.
To je ukratko ono što je kazao bugarski trener i zato sam odustao od dva pitanja od kojih na neka on i nije pozvan odgovoriti jer su se događala izvan njegova razdoblja.
Prvo bi me zanimalo, zašto Henriquez nazaduje, a Hodžić ne napreduje i time Dinamo ostaje bez potencijalno glavnih strijelaca, prvih špica koje bi bez milosti zabijalo u suparnički gol. Pa se onda poseže za rezervnim rješenjem: krila Soudani Fernandes postaju prisilne špice što možda i ne bi bilo loše da je središnji vezni taj koji će im udijeliti lopte, a i sam zabiti. Otprilike ono što je Fiolić bio u Lokomotivi, ljetos kad je za klub s Kajzerice igrao u europskom natjecanju. Fiolić je sada u Dinamu, ali to su nove okolnosti, nova prilagodba i pitanje je što i kako s njim trener računa. Ako će se i dalje Henriquez i Hodžić izmjenjivati u ulozi neproduktivne špice, to nema smisla. Naravno na poziciji o kojoj pišem kao potencijalno Fiolićevoj, mogao bi igrati i Ćorić. U tome bi se otprilike sastojalo moje pitanje: gospodine Petev koje od tih varijanti namjeravate primijeniti, ili neku o kojoj ne znam. Ne bih ga pitao zašto u ljeti nije angažiran centarfor - premoćni strijelac Prve HNL Nestorovski je igrao u neposrednoj blizini - kad se znalo da Rog koji je odrađivao mnogo posla za sve linije - odlazi.
Iduće pitanje odnosilo bi se na sljedeće: zašto Dinamo igra kao jalovi mlin, melje polako i dosadno, brašni ne curi, sve se događa bez pritiska i agresije? Iako je Petev vodio samo jednu utakmicu, na to bi možda mogao odgovoriti. Pogotovo, ako je pravi trener!

Link na Fotogaleriju

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room