SportNews.hr

prava sportska priča

Kolo prije kraja poznat poredak u 1.HNL za žene: Osijek prvak, Dinamo Maksimir drugoligaš

Foto: Djuka / Katarina ZrinskiFoto: Djuka / Katarina Zrinski

Rezultati 17. kola 1.HNLŽ:

OMBLA – PREGRADA 7:2

MARJAN – OSIJEK 0:6

KATARINA ZRINSKI – TRNAVA 3:3

AGRAM – SPLIT 2:0

VIKTORIJA – DINAMO MAKSIMIR 5:3

Kolo prije kraja 1.HNL za žene više manje sve dileme su riješene. Osijek je već neko vrijeme siguran na prvom mjestu. Protekli vikend pobijedili su Marjan u gostima s 6:0. Osijeku ostaje samo da pred domaćom publikom proslavi naslov u zadnjem kolu protiv OMBLE.

Na drugom mjestu nalazi se Split koji je u prošlom kolu izgubio 2:0 od Agrama. Na blatnom terenu u Buzinu koji nije imao uvjete za nogomet, bolje se snašao Agram koji i inače gaji igru s dugim loptama. Utakmicu je otvorila Klaudija Kolar pogotkom za 1:0 u 20. minuti, a konačnih 2:0 postavila je Matea Čuljak u 65. minuti. Bez obzira na poraz Split ostaje na drugoj poziciji s 35 bodova, tri više od trećeplasirane Trnave koja je odigrala 3:3 s Katarinom Zrinski i tako propustila iskoristiti kiks Splita.

Situacija je jasna i na četvrtom mjestu. Agram se pobjedom nad Splitom osigurao na toj poziciji s 28 bodova. Peti je Marjan s 23 boda i nikako ne može ugroziti Agram, jer do kraja ostaje jedno kolo. Slijede Ombla s 18 bodova, pa Katarina Zrinski, Viktorija i Pregrada sa 16 bodova na kontu.

Zadnju prvoligašku utakmicu igrat će Dinamo Maksimir i to protiv gradskih rivala Agrama. Dinamo Maksimir definitivno pada u 2.HNL nakon jedne od najgorih sezona u povijesti kluba. Na kontu imaju 7 bodova, a oduzeto im je 6. Čak i da se to pribroji bili bi na 13, što je tri boda manje od klubova na začelju.

 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku