SportNews.hr

prava sportska priča

Agram došao s 10 igračica u Goričan pa odbio nastupiti bez liječnika, Viktorija i Dinamo Maksimir u borbi do zadnjeg trena

Foto: Djuka/ Agram-TrnavaFoto: Djuka/ Agram-Trnava

PREGRADA – DINAMO MAKSIMIR 2:5

SPLIT – VIKTORIJA 9:0

TRNAVA – AGRAM (nije odigrana zbog nedostatka liječnika)

OSIJEK – KATARINA ZRINSKI 12:0

OMBLA – MARJAN 0:6

Odigrano je 16. kolo 1. HNL za žene. Dinamo Maksimir nastavio je s pobjedama na terenu. Ovoga puta u gostima su pobijedili Pregradu i sad su na 7 bodova. Za Viktorijom, koja je izgubila 9:0 od Splita, zaostaju šest bodova, a igraju se još dvije utakmice do kraja prvenstva. Dinamu Maksimir za spas treba šest bodova uz dva poraza Viktorije. Viktoriji treba samo jedan bod iz dvije utakmice da bi se spasila od ispadanja.

Zanimljivo će biti u idućem kolu kada se u Slavonskom Brodu sastaju upravi Viktorija i Dinamo Maksimir. Taj ogled mogao bi odlučiti tko ostaje u ligi. U zadnjem kolu Dinamo Maksimir ugošćuje gradskog rivala Agram, a Viktorija ide u goste Pregradi.

Katarina Zrinski izgubila je od Osijeka s 12:0, a Marjan je savladao Omblu s rezultatom 6:0. Katarina Zrinski i Ombla su izvan opasne zone s po 15 bodova svaki. Marjan i Agram borit će se za četvrtu poziciju. Trenutno je četvrti Marjan s 23 boda, jednim više od Agrama, no izgleda da će se Agramu pripisati još tri boda za zelenim stolom.

Naime, Agram je s deset igračica došao u Goričan na susret s Trnavom i odbio igrati. Razlog neigranju je opravdan, jer domaća ekipa nije osigurala liječnika na utakmici što je dužna napraviti i prema pravilima, ali i zbog sigurnosti igračica. Delegat utakmice zabilježio je kako se ni nakon 15 minuta nije pojavio liječnik pa je sutkinja odsvirala kraj. Ovime se Trnava vjerojatno oprostila od borbe za 2. mjesto, jer joj Split sada bježi četiri boda, a teško je za vjerovati da će Splićanke izgubiti bodove do kraja.

Raspored 17. kola:

OMBLA – Pregrada

Marjan – Osijek

Katarina Zrinski – Trnava

Agram – Split

Viktorija – Dinamo Maksimir

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku