SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo Maksimir pobijedio Split i ulovio slamku spasa, teška pogreška sutkinje Dumančić

Foto: Djuka / Dinamo-ilustracijaFoto: Djuka / Dinamo-ilustracija

DINAMO MAKSIMIR – SPLIT 4:0 (3:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 35. Glavna sutkinja: Dumančić (Zagreb) 5. Pomoćni suci: Kolarević (Zagreb) i Varivoda (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Babić (7), 2:0 Maljak (12), 3:0 Matijević (40), 4:0 Maljak (84).

DINAMO MAKSIMIR: Horvat 6,5, Purković 6,5, Maljak 7,5, Žagar 6,5, Pemper 7, Matijević 7, Hubak 6,5, Puljević 6,5, Kederov 6,5, Rogar 6,5, Babić 6,5 (Od 86. Kadirić -). Trener Cvetković 7.

SPLIT: Marks 5 (Od 43. Maruna 6), Pedić 6, Stanić 5 (Od 53. Gashi 5,5), Dulčić 6, Horvat 6, Lubina 6, Vranješ 6, Grbavac 5,5, Bojčić 5,5, Mišetić 5,5, Bukač 6. Trener Brkić 6.

Ocjena utakmice: 6.

Igračica utakmice: Monika Maljak (Dinamo Maksimir).

U 15. kolu 1.HNL za žene veliko je iznenađenje napravio Dinamo Maksimir. Dinamo Maksimir nalazi se na posljednjem mjestu na tablici i već duže vrijeme njihove igre i rezultati nisu na razini renomea kluba. U goste im je dolazio Split, koji je ovogodišnji hit prvenstva i koji je prvi put nakon četiri godine „ranio“ Osijek oduzevši im jedan bod. Uoči utakmice bilo je izgledno da će Splićanke lako upisati bodove i ostaviti Dinamo Maksimir na dnu. No, to se nije dogodilo.

Dinamo Maksimir pokazao je zube i pobijedio Split s visokih 4:0. Split je djelovao kao razbijena vojska. Niti jedan njihov pokušaj nije urodio plodom, a opasan udarac Lubine s početka utakmice zaustavila je prečka. U nedjeljnoj utakmici Split kao da je zaboravio igrati nogomet. Gosti su na Maksimir stigli bez nekoliko standardnih igračica, no to nikako ne opravdava njihov poraz niti umanjuje uspjeh Dinama Maksimir.

Zanimljivo, sva četiri gola potpomognuta su greškama vratarki Splita. Dinamo Maksimir u vodstvo je došao već u 7. minuti nakon konfuzije u obrani Splita. Loptu je u gužvi u mrežu ugurala Babić. Na 2:0 povisuje Maljak iz slobodnog udarca. Do poluvremena je bilo već 3:0. Matijević je zabila, a vratarka Marks se pri tom uspjela ozlijediti. Na gol je stala Mišetić. U drugom dijelu Maljak iz kosa pogađa u prvi kut za konačnih 4:0.

Susret je sudila Antonija Dumančić iz Zagreba i još jednom napravila loš posao. Dumančić je radila greške na račun obje ekipe. Njen kriterij za prekršaje nije postojao, već je svaki prekršaj ovisio isključivo o njenoj volji u toj sekundi. Neke prekršaje kaznila je žutim kartonima, dok druge, možda i puno žešće nije uopće kažnjavala. Osim nepostojanja kriterija, što je smetalo objema ekipama, zapanjujuće loša je bila komunikacije između glavne sutkinje i njenih pomoćnika. Gotovo svako zaleđe suđeno je s velikim zakašnjenjem, a ogromnu grešku napravila je uoči drugog gola domaćina. Pomoćni sudac mahao je zaleđe, no Dumančić ga nije ni pogledala. Umjesto zaleđa Dinama Maksimir dosudila je prekršaj za domaćina. Iz tog prekršaja Maljak je zabila pogodak. Ovakvo suđenje začudilo je sve prisutne, pa čak i njene pomoćnike.

No, to nikako ne umanjuje uspjeh Dinama Maksimir, jer Dumančić je griješila i na njihovu štetu u nekim situacijama. Dinamo Maksimir pokazao je da nije za otpis. Osvojili su važna tri boda i sad na kontu imaju 7 bodova. Ako u posljednja tri susreta pobijede imaju priliku spasiti se od ispadanja u 2.HNL. Da su cijele sezone igrali s toliko želje kao protiv Splita, sigurno bi i njihovo mjesto na tablici bilo puno drugačije.

Split već u srijedu u 16:30 igra odgođeni prvenstveni susret protiv Marjana, dok je ostalim klubovima idući vikend prvenstvena pauza zbog polufinala kupa. U polufinalu se sastaju Katarina Zrinski i Split, te Osijek i Agram. U nastavku vam donosimo rezultate 15. kola.

Rezultati 15. kola:

MARJAN – PREGRADA 10:1

KATARINA ZRINSKI – OMBLA 2:1

AGRAM – OSIJEK 0:12

VIKTORIJA – TRNAVA 0:3

DINAMO MAKSIMIR – SPLIT 4:0

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku