SportNews.hr

prava sportska priča

Održan Plenum 3.HNL središte. Prvenstvo počinje 28.08. Jakovu Sivriću još jeadn predsjednički mandat, Dalibor Meić povjerenik lige

Odražan je plenum 3.HNL središte, na kojem je odlučeno na zahtjev nekoliko klubova da se početak prvenstva sa 21. kolovoza pomakne za tjedan dana kasnije 28. kolovoza. Jakov Sivrić predsjednik Trnja dobio je mandat predsjednika plenuma i u sljedećoj sezoni, a umjesto Damira Stipkovića povjernik natjecanja je Dalibor Meić.

Ivan Božić legenda HNL preuzeo klupu Dugog Sela, nakon što je bio pomoćnik Alessandra Potenze u Italijii, predsjednik Fintić mu ukazao povjerenje.

Ivan Božić slovi za HNL ikonu, igrao je do skora, a trenersku karijeru je počeo kao prvi pomoćnik Alessandra Potenze u Italiji. Posao trenra Dugog Sela mu je prvi. samostalni trenerski u karijeri.

- Zahvaljujem se predsjedniku Fintiću na ukazanom povjerenju i sve ću  napraviti da opravdam priliku koju sam dobio kao trener, rekao nam je Božić nakon prvog odrađenog treninga.

Batovanja ostaje trener, NK Lukavec novi član 3.HNL Središte. Ali, još se čeka potvrda Izvršnog odbora HNS-a

Traje borba između NK Lukavca i NK Zagreba o tome tko će biti novi član 3. HNL središte. NK Lukavec ispunio je natjecateljski uvjet, osvojio je drugo mjestu u četvrtoj ligi s devet bodova prednosti i pobijedio je u obje utakmice, ali se treći NK Zagreb žalio. Komisija za natjecanje i Komisija za mlađe uzraste HNS-a zauzele su stajalište i dale prijedlog po kojem NK Lukavec ispunjava uvjete za natjecanje u 3. HNL Središte. Konačnu odluku donijet će Izvršni odbor HNS-a.
Trener NK Lukavca i dalje će biti Slaven Batovanja Gičev iza kojega je duga karijera treniranja zagrebačkih amaterskih klubova. U NK Lukavcu Batovanja je ostavio dubok trag i prije i poslije ljeta 2019. kada je kratko obavljao dužnost sportskog direktora NK Kustošije.
"Svi glavni igrači su ostali, a zasad su, nadamo se kao pojačanja, došli Abazi iz Gradića i Šiprag iz Španskog", kaže trener Batovanja.
Ako igralište u Lukavcu ne bi bilo "ušminkano" do početka prvenstva 3. HNL, igralo bi se u Kurilovcu.

Merkaš, predsjednik Zagorca: To što smo doveli Milinovića za trenera i što će Smrekar biti i igrač i sportski direktor, govori o našim visokim ambicijama

Na dan početka priprema krapinskog trećeligaša Zagorca predsjednik Miljenko Merkaš istakao je visoku dozu optimizma. Potkrijepio je to činjenicom kako će novi trener biti Damir Milinović (49), istaknuti nogometaš, Rijeke, Dinama, reprezentativac i član Salzburga, te trener Orijenta 1919, Gorice, Kopra, Cibalie i brojnih drugih klubova. Osim toga Matija Smrekar (32) najbolji strijelac koji je igrao i u Varaždinu, te u inozemstvu, nastavlja karijeru s tim da će obavljati i novu ulogu sportskog direktora kluba.
Merkaš još dodaje:
"Mi smo već u prošloj natjecateljskoj godini istakli svoju namjeru da krenemo prema gore. Podnijeli smo zahtjev za drugoligaškom licencijom, nismo je doduše dobili, ali je malo nedostajalo."
Sada imate prigodu dospjeti do kvalifikacija za sadašnju Drugu HNL ili steći pravo igranja u novoj jedinstvenoj republičkoj ligi koja počinje od sezone 2022./2023.? Važno je biti visoko plasiran, barem do trećeg mjesta. Za igranje u jedinstvenoj republičkoj ligi u prve dvije natjecateljske godine neće trebati licencije, nego samo pooštreni trećeligaški kriteriji?
"To je točno, no mi ćemo nastojati izboriti licenciju koja vodi prema sada Drugog HNL, a u novim okolnostima prema Prvoj HNL. Važno je ostvariti dobar plasman, jer nas bi zadovoljila i jedinstvena republička, po novom, od 2022. Druga HNL", naglašava Merkaš.

Denis Bezer, poslije najvećeg uspjeha karijere, napustio je Jarun i vratio se u Vrapče gdje je bez prestanka bio trener punih deset godina. Ako misle da je dovoljno što sam se vratio, nije dobro, kaže Bezer i poručuje: Treba mi 15 novih igrača

Denis Bezer (46) bio je i pomoćnik Ćire Blaževića u prvoligaškom NK Zagrebu, ali je u prošloj prvoligaškoj godini postigao svoj najveći uspjeh dosadašnje karijere: uveo je trećeligaški Jarun u Drugu HNL, poslije briljantnih kvalifikacijskih pobjeda nad Mladosti iz Ždralova i Belišća. Iza Bezera je i dugo iskustvo treniranja drugoligaša Sesveta i Kustošije, tako da je i to znanje bilo važno u postizanju cilja kakav Jarun još nije dostigao.
Bezer je napustio Jarun i od prije desetak dana novi (stari) je trener Vrapča, gdje je u prvom i drugom desetljeću ovog stoljeće to bio bez prestanka punih deset godina.
Vi ste se vratili, ali više nama Toma Kačinarija, Vašeg prijatelja, s kojim ste godinama surađivali?
"Moje uspomene na Kačinarija su duge i lijepe. Poznajem i sve ove nove funkcionere. Kao da sam rođen u Vrapču, a nisam."
Novoj Upravi poručuje:
"To što su mene doveli neće biti dovoljno. Treba mi 15 novih igrača."
Pripreme počinju u četvrtak 15. srpnja. Vrapče je jedva izborilo ostanak u središnjoj skupini treće lige i to zahvaljujući upravo plasmanu Jaruna u Drugu HNL. Bezer će teško nastaviti svoj jarunski niz, jer će glavni kandidati za budući prvoligaški i drugoligaški rang (od natjecateljske godine 2022./2023. jedinstvenu republičku ligu), biti Trnje, Karlovac i Zagorec.

Karlo Darojković nakon 3 godine ponovo u plavom dresu Dugog Sela

Talentirani Karlo Darojković vratio se doma tamo gdje je počeo prve nogometne korake u Dugo Selo. Okušao se Darojković  u Kustošiji, Jarunu i Trnju i u svakoj sredini ostavio trag, a sada se odlučio vratiti i osigurati Dugom Selu ulazak u treću jedinstvenu ligu sljedeće sezone u žestokoj konkurenciji.

- Darojković je naše dijete, vraća se nakon tri godine izbivanja i bit će nam od velike koristi u borbi ostvarenje cilja plasmana u jedinstvenu treću ligu koja starta sljedeće sezone, komentirao je povratak darojkovića predsjednik Fintić

Vincetić ostao trener Maksimira što nije baš logično s obzirom na njegove kapacitete

Zvonimir Malač predsjednik i Goran Vincetić trener Maksimira ostaju za kormilom, iako 12. mjesto u prošloj nogometnoj godini, u ne baš kvalitetnoj sezoni, nije neki domašaj. Činilo se da će trener Vincetić potražiti izazovniju sredinu, on ima kapaciteta, ali nije. Već prošli tjedan počeo je pripreme s dosadašnjim klubom Maksimirom. Dvojica ponajboljih Dujmović i Šaronja su otišli, vratar Javor se sprema, ali Krznar zaštitni znak Maksimira, ostaje.

Marko Nujić slaže šampionsku momčad u Trnju, nakon Meseca privolio na dolazak Sedlačeka iz Kurilovca i brazilca Lukasa Fernadesa Dos Passosa

Marko Nujić sportski direktor marljivo stvara šampionsku momčad Trnja. Nakon što je završio posao dovođenja Vedrana Meseca, novo pojačanje stiže iz Kurilovca njihov ponajbolji igrač Sedlaček, a i Brazilac Lukas Fernandes Dos Pasoso napadač rođ. 27.12.1999. koji dolazi iz kluba Agremiação Esportiva Canedense, poznatiji kao Canedense sa sjedištem u Senador Canedo gdje se natječe u Campeonato Goiano na Goiás državnoj ligi.

 

Trnje smjenilo Voditelja škole Igora Miletića

Igor Miletić više nije voditelj nogometne škole Trnja. Miletić ostaje u klubu kao trener jer ima ugovor s klubom do 2022. godine. Nakon što je IO potvrdio izbor Jakova Sivrića za predsjednika on je najavio znatne promjene u organizaciji kluba. Odlazak Miletića s mjesta voditelja škole nogometa je od prvih njegovih poteza. Miletić je povodom toga za FB stranicu kluba izjavio:

- Maksimalno sam dao cijelog sebe na ovoj funkciji, donio sam odluku koja nije bila laka. Iz poštovanja prema klubu u kojem sam 12 godina bez komentara sam. Imam ugovor s klubom do 2022. godine i odradit ću ga profesionalno do kraja kao trener u školi nogometa.
Uprava kluba će u narednom periodu imenovati novog Voditelja škole.

 

Vedran Mesec preuzeo desetku Trnja

Vedran Mesec pojačanje je Trnja za narednu sezonu, sportski direktor Marko Nujić je potvrdio da se radi o pojačanju simbolično dodjelivši mu dres s brojem deset.