SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Hrvati značajno doprinose razvoju australskog nogometa. Dario Grabušić tehnički direktor Dandenong City SC: Organizacija klubova je na punoj većoj razini nego u Hrvatskoj

Hrvati ostavljaju duboki trag u australskom nogometu. Njihova reprezentacija četvrti put uzastopno se plasirala na Svjetsko prvenstvo, njenom kapetanu australskom Hrvatu Milanu Jedinku ovo je treće prvenstvo, pored njega u klubovima australskih Hrvata sve je više naših stručnjaka.

Tako je Dandenong City SC iz Melbournea koji se natječe u NPL2 angažirao Daria Grabušića mladog 29-godišnjeg trenera s UEFA A licencom koji je bio koordinator omladinskog pogona i pomoćni trener seniora u NK Španskom kao tehničkog direktora kluba.

Dandenong City SC prošle je godine igrao kvalifikacije za ulazak u NPL1 s Melbourne Knightom čiji su treneri Aljoša Asanović i Dean Računica.
Predsjednik Dandenong City SC Tony Dorotić koji je ušao u kuću slavnih nogometnog saveza Australije zbog toga je angažirao Ljubu Miličevića bivšeg igrača Hajduka i Basela, Matu Dugančića koji je igrao za Dinamo, Lokomotivu i Melbourne City i Nicka Kalmara također iz Melbourne Cityja. Asanovićev i Računicin Melbourne Knights je pobijedio 3:2.

-Kada su me zvali iz Dandenong Cityja i ponudili mi mjesto tehničkog direktora, nisam razmišljao ni sekunde. Netko će reći da je Australija nogometna egzotika, ali to nije istina. Normalno da je nogomet u Australiji slabiji nego u Europi, ali samo zato što to nije sport broj 1 u zemlji. Klub raspolaže s dva pomoćna terena i glavnim terenom. Sva tri terena su tereni s pravom travom i reflektorima.
Što se tiče organizacije klubova, to je sve na puno višoj razini nego u Hrvatskoj, od financija, uvjeta pa do omladinskog pogona. Iskreno vjerujem da prva momčad može napraviti rezultat koji će biti dovoljan za ulazak u NPL1, prokomentirao je Dario Grabušić.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku