SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Pet najvažnijih vijesti nogometnog Središta: opet spektakl u Jarunu u Kupu. Jarun - Sesvete u subotu. Filipović napušta Petrinju i odlazi u Hajduk II. Tomašković umjestu Vukelića, trener Gaja Mače. Deak, Šaban i Vukadin pojačali Gaj. Brujić se lomi.

Kup je Kup pa će se tako i na području Zagrebačkog nogometnog saveza odigrati finale prije finala. Iz nekih je razloga bilo ranije odlučeno kako će se polufinale odigrati u srijedu i četvrtak 12. i 13. kolovoza. S obzirom da je drugoligaš Sesvete, jedan od polufinalista, a prvenstvo Druge HNL počinje 14. kolovoza, logično je da se to finale prije finala, između Jaruna i Sesveta, odigra ranije. U Jarunu se opet očekuje spektakl. "Doći ćemo spremni na okršaj", poručuje trener Sesveta Dino Babić. Po sastavu momčadi čini se kako su Sesvete još jače nego prijašnjih sezona. Drugi polufinalni par je Trešnjevka - Maksimir, no trener Trešnjevke Tomislav Lopac ne želi pomicanje termina. "Mi smo plan priprema skrojili prema ranijem kalendaru. Za vikend igramo utakmicu s Dinamo II i nikako ne dolazi u obzir neka promjena", ističe Lopac.
Kada se činilo da će Mladost iz Petrinje nastaviti prvenstvo u sastavu s kojim je odigrala neuspješne kvalifikacije za Drugu HNL i pokušati ponovo, pukla je vijest da jedan od najboljih igrača Zvonimir Filipović (23) napušta klub i prelazi u Hajduk II.
"Vjerojatnost je 99 posto. Još trebam pristanak Mladosti, ali se nadam kako neće biti problema", najavljuje Filipović, koji inače živi u Popovači kod roditelja i svakodnevno putuje na trening u Petrinju.
Zoran Vukelić više nije trener Gaja iz Mača. Zamijenio ga je Danijel Tomašković iz Velikog Trgovišća.
"Još 1. lipnja javljeno mi je o rastanku", kaže Vukelić.
Tomašković računa na novake Deaka, Vukadina i Šabana koji će nesumnjivo biti pojačanja. Otišli su Strabić i Kaltak.
Utakmici između Jaruna i Trnja nazočio je i Nikica Brujić duboko u 34. godini, dugo jedan od najboljih trećeligaških nogometaša, trenutačno član Vrapča.
"Malo treniram, malo ne. Još se dvojim, nastaviti ili prestati s karijerom", neodlučan je Brujić.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku