SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Neviđena borba u Rudešu, 800 m udaljenih susjeda. 11 žutih i jedan crveni karton. Pobjedu Kustošiji donio je Kelava, do jučer najbolji igrač treće lige. U Rudešu ne izgleda dobro. Senzacionalna iznenađenja u Drugoj HNL

RUDEŠ - KUSTOŠIJA 1:2 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Majstorović (Split) 6,5. Pomoćni suci: Vidović i Čatipović (Split). Četvrti sudac: Jurić (Split). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrola suđenja: Vitković (Vinkovci).

Strijelci: 1:0 - D. Jurić (13), 1:1 - Nakić (71), 1:2 - Kelava (81).

RUDEŠ: Banić 6, Šuto 6, Radas 5,5, Mesarić 6, Manenica 5,5 od 86. Gorupec -), Matić 5,5, Prpić Bosanac 6, Marković 6, Burić 6, Okechukwu 5,5 (od 75. Havoijić -), Burić 6, Deni Jurić 7 (od 78. Čabraja -). Trener Babić 6.

KUSTOŠIJA: Bukovski 6,5, Šimunić, Šušković Jakopac 7, Pavković 7, Rožman 6,5, Jugović 7,5, Donald 8, Šlogar 7 (od 59. Kelava 7,5), Ljubanović 6,5, Marić 6 (od 46. Đaković 6,5), Nakić 7 (od 90. Kulenović -). Trener Landeka 7. 

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Donald (Kustošija).
Isključen Matić (Rudeš) u 62. zbog drugog žutog kartona.

Od Prve do trećih HNL nema klubova koji su toliko zemljopisno blizu kao Rudeš i Kustošija. Samo 800 metara međusobne udaljenosti. Zbog toga je predsjednik Kustošije Vlado Babić na utakmicu došao pješice. Doma se vratio s tri boda, ali u automobilu! Da mu ih temperamentni Rudešani ne bi putem "oteli".To susjedstvo nije nimalo utjecalo na ishod jer je borba bila nemilosrdna s 11 žutih i jednim crvenim kartonom. Igrači su se maksimalno borili i kako je počelo nije se činilo da bi Kustošija mogla postići i neodlučeno. U prvih 15 minuta najbolji je bio Rudešov napadač Deni Jurić, jedini strijelac. Poslije Rudešovog vodstva probudio se inače najbolji igrač Kustošije Igor Jugović. Njegovo razdoblje trajalo do ulaska u igru Mateja Kelave. Kako je zabio pobjedonosni gol za Kustošiju i kako je dodavao zaslužuje knjigu uspomena. Kelava (24) prednji vezni, došao je ove zime iz Kurilovca iz treće lige, gdje je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač prvenstva, ne samo prošlu polusezonu nego i prije. No, jedan drugi je bio jako koristan cijelu utakmicu, u svim razdobljima, a to je tamnoputi zadnji vezni Donald, kojemu pripada slava igrača dvoboja.
Teško je reći kakva je situacija u Rudešu. Trener Babić je počeo utakmicu bez najpoznatije trojice: Gorupeca, Havojića i Čabraje. Inače Babić je kao i Bjelica. sjedio je na klupi jer se žalio na kaznu poslije Šibenika. Bilo je logično trenera pitati zašto je tek u drugom poluvremenu uveo trojicu svojih najpoznatijih igrača.
-Zbog lošeg učinka u Šibeniku, objasnio je Babić.
Drugoligaški rezultati postali su neočekivani i vrlo zanimljivi do razine senzacija. Orijent izgubi doma od kandidata za ispadanje, Rudeš također. Hajduk II doživi brodolom kao domaćin od Zmijavaca. Za Dragovoljac se čini kako igra najbolji nogomet.
Trener Babić kaže da je velika izjednačenost.
Poslije svega mogla bi se izreći i velika zabrinutost za Rudeš. Spomenuti trojac je očito izvan forme, Radas i Mesarić su u godinama, Banić je "predugo" u Rudešu i jedino je Deni Jurić što nešto obećava.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku

PROMO

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku