SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Perković Dragovoljac: Druga HNL nema realnog favorita, možemo biti i mi. Dubrava daje Junaku dva dana duže za trening. Gaj Mače sastavio je momčad za Drugu HNL, ali probiti se u kvalifikacijama s još četiri prvaka bio bi kao izlet na Mars. Trnje čeka

Pet utakmica na početku novog prvenstva Druge HNL igrat će se u petak. Tri već otprije najavljene ( Hrvatski - dragovoljac - Croatia, Međimurje - Rudeš i Inter - Solin), te zbog blagdana Velike Gospe Kustošija - Sesvete i Opatija - Hajduk II. Dubrava TK će u Sinju igrati u nedjelju 16. kolovoza. Prvi će na prvenstveni susret Dinamo II u četvrtak 13. kolovoza u 17,30 na stadionu u Kranjčevićevoj, protiv BSK-a Bijelo Brdo.
U gradu Zagrebu će se igrati dvije iznimno važne i možda najzanimljivije utakmice u petak u 17,30. Ako je susret Kustošija - Sesvete u neku ruku gradski derbi, po neizvjesnosti se čini kako će to biti dvoboj između Dragovoljca i Croatie iz Zmijavaca. U trenutku prekida prošlog prvenstva Zmijavčani su bili drugi.
-Bit će to prva iz serije od tri utakmice od kojih će zavisiti hoćemo li se boriti za vrh ljestvice. To su još susreti s Osijekom II u Sigetu i Junakom u Sinju, napominje trener Dragovoljca Boris Perković. To je razdoblje u kojem će se potvrđivati uvježbani automatizmi u pripremama i dopuniti fizička sprema.
Iako i predsjednik Perić i Vi ističete visoke ambicije, ipak se čini da je ova momčad nešto slabija od prošlosezonske?
-Ne bih rekao. Ključne poluge su tu. Na vratima će biti Šubarić, Majstorović će ostati, Zoungrana i Amoteng također...
Zasad se ne nazire pravi favorit prvenstva. Nije to ni Inter ni Rudeš. Možda donekle Orijent 1919. A ne mora biti. Meni se kandidatom za prvo mjesto čini upravo Croatia, naš prvi protivnik iako ne znam koje su njezine prave namjere. Otišao im je doduše Šabić, ali je došao Mrkonjić, zaključuje Perković.

Dubrava TK je doživjela težak pripremni poraz u Trnju (1:4), međutim direktor Darko Šantek nije osobito zabrinut.
-Imali smo kompliciran pripremni tjedan, iako ni jedan poraz nije ugodan. Ne samo da nećemo ispasti, nego ćemo biti solidno plasirani, smatra Šantek.
Zašto u Sinju ne igrate u petak, dan prije Velike Gospe, nego u nedjelju, dan poslije?
-Izašli smo u susret domaćinu kojeg je jedan broj igrača bio u izolaciji zbog korone. Junak će imati dva dana duže za trening!

Gaj iz Mača je pobjedom nad Mladosti Zabok (4:1) ušao finale Kupa KZŽ u kojem će igrati protiv krapinskog Zagorca.
Tomas Vukadin je jedan od novaka s velikim i drugoligaškim iskustvom. To su i Deak i Šaban, ali i dosadašnji Brlečić i Haramustek koji su igrali i Prvu HNL.
Da li se Gaj priprema prema Drugoj HNL s obzirom na momčad koju je sastavio. Vukadin o tome kaže:
-Ja sam ovdje kratko vrijeme i nisam mjerodavan o tome govoriti. Nisam čuo za ambicije prema Drugoj HNL, nego samo da igramo dobar nogomet i budemo što bolje plasirani.
Gaj u jedinstvenoj Drugoj HNL, bio bi povijesni uspjeh zagorskog nogometa, ali probiti se između pet prvaka skupina treće lige u ubitačnim kvalifikacijama, opasno je i kao mašta.

Trnje je poslije pobjede nad Dubravom opet na nogama u punom smislu. Drugo poluvrijeme u četvrt-finalu Kupa u Jarunu bio je samo slab dan. Trener Bezer je pitan je li sada sigurno kako Trnje ide na prvo mjesto.
-Mi nemamo ambiciju ići na prvo mjesto, iznenadio je odgovorom trener Bezer. Poziv je bio upućen za vrijeme njegova popodnevnog odmora, pa je pitanje ponovljeno. Bezer se potom nešto ispravio:
-Još nije vrijeme govoriti o prvom mjestu nego o visokom plasmanu. Vidjet ćemo kako će se odvijati prvenstvo, naglasio je trener i najavio još dvije pripremne utakmice do prvenstva: s Lučkom i Bjelovarom.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room