SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Nezapamćeni obrat u Kustošiji! Poslije dobre igre u prvom poluvremenu i katastrofalnih Sesveta, samo 1:0 za domaće. U nastavku apsolutni preokret: preporođene Sesvete su potpuno razbile Kustošiju, čak s 4:0! Izvrstan Geljić

KUSTOŠIJA - SESVETE 1:4 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 30, izvan stadiona 50. Glavni sudac: Bionda (Zaprešić) 7. Pomoćni suci: Bacinger (Varaždin) i Benković (Zaprešić). Četvrti sudac: Kolarić (Strahoninec). Delegat: Otto Firm (Zagreb). Kontrola suđenja: Antolović (Našice).

Strijelci: 1:0 - Ljubanović (15) 11 m, 1:1 - Majić (51), 1:2 - Geljić (66), 1:3 - Geljić (71), 1:4 - Stojanović (90).

KUSTOŠIJA: Šušković 5,5, Lagundžić 5,5, Šušković Jakopac 5,5, Barada 5,5, Šimunić 6,5, Ivanković 5,5 (od 86. Vukelić -) Jugović 5,5 (od 71. Donald 5,5), Šlogar 5,5 (od 63. Nakić 5,5), Ljubanović 6, Jurčec 5,5 (od 71. Havojić 5,5), Kelava 5,5. Trener Landeka 5,5.

SESVETE: Krkalić 7, Mikulić 7, Hlevnjak 6,5, Brigić 6,5, Sabljo 6,5, Vujanić 6, Kožić 6 (od 68. Zenko 6,5), Sunagić 7 (od 83. Topić -), Malekinušić 6 (od 86. Stojanović 7), Franjić 5,5 (od 46. Geljić 8), Majić 7 (od 68. Florcuz 6). Trener Dino Babić 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Geljić (Sesvete).

Nogomet je neuništiv! Iako je zapovijed da se igra bez publike na tribini je bilo 30-ak gledatelja, razmaknutih po epidemiološkim propisima i uvedenih kako treba. Izvan ograde, na sjevernoj strani blizu pruge, stajalo je više od 50 ljudi u lošim uvjetima gledanja i bez nekih obzira prema koroni. Na terenu se odigralo nešto sasvim nesvagdašnje, dramatično, od euforije do potpunog potonuća i od katastrofe do briljantne pobjede. Odavno nije bilo takve utakmice. U prvom poluvremenu Kustošija je igrala nadahnuto, onako kako je najavljivala u pripremama pobijedivši i novog prvoligaša Šibenik. Jedan gol prednosti je bilo malo za ono što je pružila. Za Sesvete prava blagost u odnosu na ono kako su zakazale. I onda se u nastavku dogodio zasad neobjašnjiv preokret. Kustošija je nestala, gosti su zaigrali izvanredno i drugo poluvrijeme dobili su sa 4:0.
Nitko nije mogao odgovoriti što se zapravo dogodilo. Sesvetsko rukovodstvo, na kraju oduševljeno, u šali je tvrdilo kako su zbog gužve u prometu zakasnili na prvo poluvrijeme. To naravno nije bila istina. Pobijediti tako uvjerljivo u gostima, na početku prvenstva zaista je veliki domašaj, ali osnovno što Sesvete trebaju učiniti jeste odmah sjesti i raščlaniti, zašto je prvih 45 minuta bilo onako loše. Već u utorak igraju finale Kupa ZNS-a na svom terenu protiv Trešnjevke i, premda je protivnik trećeligaš, takva oscijalica ne bi dobro došla. Pogotovo ne u daljnjem tijeku prvenstva. Trener Dino Babić trebao bi zapaliti svijeću u crkvi Svih svetih u Sesvetama. Ono što mu nije uspjelo prošle subote u Jarunu uvođenjem Geljića i Stojanovića, potpuno mu je uspjelo u Kustošiji. Mihovil Geljić (28), nekad i igrač Trnja, je s dva efektna gola okrenuo rezultat u korist gostiju i predstavio se najboljim igračem utakmice. Ninu Stojanovića (19) trener je kritizirao u Jarunu poslije jedne pogreške, pri samom kraju susreta. I danas je odigrao samo nekoliko minuta, no svaka je bila zapažena, a zabio je i gol. Bravo Nino! Ima još jedan mladić koji je zaslužio pohvalu: to je 18-godišnji vratar Sesveta Faris Krkalić, na posudbi iz Dinama, inače iz Sarajeva.
Kustošija je doživjela potop poslije kojeg ne bi trebala otići sasvim u beznađe. I ona treba analizirati što se dogodilo. Čini se da stoperski par nije bio na visini. Desni bek također, Šimunić na lijevoj strani je igrao iznenađujuće dobro. Vratar je dobio gol iz slobodnog udarca. Kustošija lako prima i prema današnjem teško zabija, ali je prvih 30 minuta odigrala toliko dobro i kombinatorno da je bila milina za gledanje.
Poslije utakmice kapetan momčadi Igor Jugović kojeg je trener zamijenio u 71. minuti, pitan je što se dogodilo da se poluvrijeme izgubi sa 0:4. Jugović je odgovorio: "Pitajte trenera"! To bi moglo ukazivati na određene napetosti koje su inače poslije takvih poraza moguće. Ali je činjenica kako je Jugović, najbolji i najiskusniji igrač Kustošije, početkom drugog poluvremena stao. U prvom poluvremenu kad je izgledalo da su Sesvete sasvim ošamućene, Jugović je trebao povesti jači pritisak, kako bi se zabio još barem jedan gol.
Kako je to neobično: do jučer se činilo, barem po igri u prijateljskim susretima, kako je Kustošija pritajeni favorit. Poslije igre u drugom poluvremenu izgleda sasvim obrnuto.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room