SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Kustošija je pobijedila u posljednjim sekundama golom Jurčeca. Ako se želi doživljaj, samo u Kustošiju! Trener je glavne igrače ostavio na klupi! Dva gola Stipe Baraća koji je Junak uveo u Drugu HNL, nisu bila dovoljna

KUSTOŠIJA - JUNAK 3:2 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Slunjski (Varaždin) 7. Pomoćni suci: Fajfarić (Varaždin) i Hanjak (Vinica). Četvrti sudac: Mlinarić (Sisak). Delegat: Capan (Vinkovci). Kontrola suđenja: Svilar (Valpovo).

Strijelci: 0:1 - Stipe Barać (20), 1:1 - Barada (35), 2:1 - Ljubanović (53) 11 m, 2:2 - Stipe Barać (81), 3:2 - Jurčec (90+3).

KUSTOŠIJA: Šušković 7,5, Lagundžić 7, Barada 6,5, Šimunić 6,5, Vištica 6,5, Ivanković 6 (od 57. Špoljarić 6), Donald 6 (od 38. Matteoni 6), Brodić 5,5 (od 57. Jurčec 8), Kelava 7,5, Vukelić 6 (od 75. Šlogar 7)), Havojić 6 (od 38. Ljubanović 7). Trener Landeka 6,5.

JUNAK: Runje 5,5, Mateo Barać 5,5 (od 26. Vardić 5,5), Markovina 5,5, Vuković 5,5, Kukoč 6 (od 58. Rončević 5.5), Jenjić 6 (od 46. Vuleta 5,5), Fuštin 6 (od 77. Bliznac -), Bašić-Šiško 5, Stipe Barać 8, Jandrek 5,5, Andrić 6 (od 46. Lovrić 5,5). Trener Punoš 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač utakmice: Jurčec (Kustošija).

Ako ste željni iznenađenja i uzbuđenja, a niste baš neki ljubitelj ljepote, morate doći na utakmice Kustošije! Već u prvom kolu dogodio se neuobičajen rasplet: Kustošija je u prvom poluvremenu protiv Sesveta vodila s 1:0, da bi u drugom popila četiri komada i izgubila s 1:4. Potom, u trećem kolu protiv Rudeša, Kustošija je prikazala fantastičnu borbenost. Bila je milina gledati kako kustošijski dečki izgaraju u silnom naporu, no nisu postigli više od 0:0. U susretu s vodećim Dragovoljcem prije tjedan dana, Kustošija je ponovo dala sve od sebe, ali opet nije bilo golova.
U popodnevnom okršaju sa sinjskim novacima u ligi, sve je bilo isto, s posve različitim ishodom. Postignuto je pet golova, Kustošija je pobijedila bukvalno u posljednjim sekundama.
Iznenađenje i uzbuđenje se dogodilo još i prije početka susreta kada je trener Landeka priopćio sastav momčadi. Znalo se kako neće igrati otišli Jugović i požutjeli Šušković Jakopac, ali da će trener na klupi ostaviti Ljubanovića, Šlogara, pa i Jurčeca, to je bilo golemo iznenađenje. No, dogodila se prva pobjeda na domaćem terenu. Teška, s puno sreće, sa šansama na obje strane i s dojmom kako trener ipak nije pogodio. Pobjedu je donio 19-godišnji Jan Jurčec, donedavni junior Kustošije koji predstavlja veliku nadu, ali se čini da Landeka s njim nema dovoljno strpljenja. Prednost pred Jurčecom dobio je Fran Brodić (23) koji je pristupio prije tri dana. To je negdašnju junior Dinama. On je 2014. prešao u Brugge, potom je šarao Europom i eto završio je u Kustošiji. Njegov prvi nastup bio je loš.
Nije sasvim jasno ni zašto je trener dao prednost Vukeliću i očito ozlijeđenom Havojiću, pred Ljubanovićem i Šlogarom. Bez Ljubanovića Kustošija teško može napraviti ozbiljniji pritisak. Šlogar je, pak, dodao Jurčecu za pobjedonosni gol.
-Danas smo igrali najslabije, a pobijedili, ustvrdio je poslije utakmice predsjednik Kustošije Vlado Babić.
Zbog čega ste pustili Jugovića u Jarun?
-Zato što je opsovao trenera.
Junak je doživio poraz kakav se rijetko događa.
-Primili smo treći gol tako reći iz auta, požalio se poslije susreta dvostruki strijelac Stipe Barać.
To je onaj Barać kojeg se pamti iz nedavnih drugoligaških kvalifikacija protiv Marsonije. S jednim golom u Slavonskom Brodu i s jedinim i pobjedonosnim u Sinju, praktički je odveo Junak u Drugu HNL.
- Nismo trebali izgubiti. Naš Petar Bašić-Šiško imao je dvije idealne prigode, zaključio je dvostruki strijelac Sinjana.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room