SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Može li Ivan Topčić TK umjesto Bandića izgraditi tribinu u Dubravi da klub više ne bi morao igrati u Kustošiji? Pa ako još nešto priloži predsjednik Ivanović...To što ne može igrati u Dubravi za klub je veća katastrofa od poraza od Orijenta

DUBRVA TK - ORIJENT 1919 1:2 (1:1)

Zagreb - Stadion u Kustošiji. Igrano bez gledatelja: Glavni sudac: Jurić (Split) 7. Pomoćni sudi: Pavić (Split) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Slunjski (Varaždin).

Strijelci: 0:1 - Gerc (5), 1:1 - Fintić (16), 1:2 - Monjac (90+3).

DUBRAVA TK: Mustapić 6, Perković 6 (od 46. Mlinarić 6), Korca 6,5, Srbljinović 7, Boršić 6,5, Fintić 7, Đaferović 7, Cerovec 6, Fruk 6 (od 76. Rodriguez -) Juranović 6, Mudražija 6. Trener Šušnić 6.


ORIJENT 1919: Berković 7, Smolčić 6,5, Mulac 7, Tadejević 7, Monjac 8, Liber 7, Fatić 6,5 (od 27. Črnko 6,5), Vidas 7, Maružin 7, Gadže 6,5, Gerc 7. Trener Milinović 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Monjac (Orijent).

Kakva sjajna utakmica odigrana je 1. svibnja prošle godine na Klaki između Dubrave i Orijenta kad su obje momčadi ulazile u Drugu HNL. Bilo je 700 gledatelja, teren idealan, vrijeme fantastično, susret zanimljiv bez Damoklova mača korone, gosti su i tada pobijedili s 2:1. Orijentov napadač Monajc je mogao postići pet golova, a nije ni jedan. Danas sat iza podneva, po iznimno teškom terenu u Kustošiji, u svojoj posljednjoj jesenskoj utakmici, bez gledatelja, s okusom korone i temperaturom samo koji stupanj višom od nule, opet je pobijedio Orijent. Ali Monjac je sada bio taj koji je odlučio. Postigao je gol u posljednjoj sekundi 93. minute iz slobodnog udarca. Odmah poslije sudac je označio svršetak.
Učinilo se da je vratar Mustapić trebao bolje reagirati, no poslije temeljitije rasprave ustanovilo se kako nije kriv.
"Pucao sam jako, cilj mi je bio pogoditi okvir vrata, makar i kroz živi zid, jer teren je bio blatnjav, lopta teška i mokra i u svakoj situaciji neugodna za obraniti", obrazložio je svoju namjeru strijelac Mateo Monjac i zaključio: "Mislim da je lopta pogodila nekog u zidu, promijenila smjer i golmana ostavila na krivoj nozi".
Mario Mustapić , "okrivljenik" govorio je slično: "Lopta je štrajfala prvog i drugog igrača u zidu
i završila je u kutu".
Sportski direktor Dubrave Darko Šantek požalio se na koronu koja je momčad deset dana ostavila izvan treninga pa je u dva tjedna trebalo odigrati četiri utakmice. "Ako će za ostanak trebati 37 ili 38 bodova onda naš jesenski učinak nije loš, ali nije dobro izgubiti zadnju utakmicu polusezone i to na domaćem terenu", ukazao je Šantek.
Ovo na domaćem terenu moglo bi ići pod navodnike. Dubrava ima teren, travnat i poželjan, ali nema tribinu. Gradonačelnik Bandić je obećeo, ali zasad od toga nema ništa. Dubrava bi u proljeće trebala nastaviti igrati u Kustošiji. Dragovoljac se nada kako će tribine izniknuti u Sigetu. a ne u Dubravi. No, pitanje je zašto Dubrava uopće čeka na Bandića kad ima dopredsjednika Ivana Topčića i Tim kabel. Topčić je toliko sposoban i uspješan poduzetnik da bi tribinu mogao izgraditi sam pa neka se stadion zove "Arena Ivan Topčić, Tim kabel". Ako bi priskočio i predsjednik Roko Ivanović, s nekim "zlatarskim prilogom" i on bi mogao biti uklesan. Svaka čast darivanju dragovoljnih udruga, ali 700 gledatelja na Klaki također ima neka "prava".

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room