SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Neformalni dio plenuma Druge HNL: zašto Dinamo II ne bi igrao na glavnom terenu, nego tjera Dubravu iz Sesveta? Šibenik još nije riješio pitanje financiranja Prve HNL. Cibalia uzletjela. Rudeš dobio novu direktoricu Mariju Horvat

Na radovnom službenom polusezonskom sastanku hrvatskih drugoligaša u prostorijama NK Kustošije čulo se puno zanimljivih prijedloga i nekoliko odluka, a još više zanimljivog moglo se čuti na neformalnom druženju poslije plenuma.
Postignuta je suglasnost o ustanovljenju zajedničkog fonda za troškove suđenja u koji bi podjednako uplaćivali svi klubovi. Podržana je ideja da u taj fond sredstva uplati i HNS i tako pomogne klubovima. Postojale su naime pritužbe kako udaljeniji klubovi od središta troše više na sudačka putovanja i kako bi to trebalo ujednačiti tako da svi klubovi troše jednako, te da i Savez pomogne dijelom svojih proračunskih sredstava.
Prihvaćen je prijedlog predsjednika Kustošije Babića da se vrhu Saveza predloži odluka po kojoj bi i drugoligaši dobivali dio sredstava kojima Uefa honorira nastupe hrvatskih klubova u jesenskoj grupnoj dionici Lige prvaka.
Viši savjetnik Srebrić iznio je nekoliko ideja među kojima i da Treća HNL mora biti jedinstvena.
-Mi nemamo treće lige nego pet skupina, ispravno je primijetio Srebrić. On je u pravu: treća liga broji 72, a ne 16 klubova kako bi bilo logički. Nije zanimljiva ni razvojna, a trebala bi predstavljati treći stupanj hrvatskog nogometa u pravom smislu.
U neformalnom dijelu najzanimljivije je bilo pitanje gdje će u proljetnom nastavku igrati Dubrava TK. Kako se čini dubravaši više neće biti domaćini u Sesvetama jer tamo dolazi Dinamo II, s obzirom da 10. veljače počinje rekonstrukcija travnjaka na Hitrec-Kacianu. Dubrava bi u Kranjčevićevu, ali je pitanje ima li tamo mjesta i možda završi u Kustošiji. Logičnim se čini stajalište kako bi Dinamo II trebao igrati na glavnom terenu maksimirskog stadiona. Tim prije što nema Dinamova "proljeća u Europi" i više je slobodnih termina, a k tome i Hajduk II i Osijek II igraju na svojim glavnim terenima.
Zanimljive vijesti došle su iz Slavonije. Cibalia je riješila svoj problem i bit će apsolutno konkurentna u borbi za ostanak. Slavonci tvrde kako će Belišće biti spremno za licenciju i kvalifikacije za Drugu HNL. što demantira trenera Opatije Bogolina.
Šibenik će biti prvak i ući u Prvu HNL, no za nju još nema riješenog pitanje financiranja. Također, Marko Bulat, jedan od najtalentiranijih igrača, još nema prave ponude.
Rudeš je dobio novu direktoricu u osobi Marije Horvat dosadašnje glasnogovornice kluba, umjesto Tomislava Kneževića.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room