SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Dinamo je pokazao vrhunske vještine, ali i nevjerojatne manjkavosti. Nikola Moro izvrstan u dvije kombinacije, Soldu natrčao budući Ronaldo

DINAMO - SEVILLA (JUNIORI) 2:4 (2:3)

ZAGREB - Stadion Hitrec-Kacian. Gledatelja: 1.000. Glavni sudac: Massias (Cipar) 6,5. Pomoćni suci: Evagorou i Sokratous (Cipar) Četvrti sudac: Frković (Hrvatska)

Strijelci: 0:1 - Javier Perez (3), 1:1 - Božić (7), 1:2 - Ruben Colmenero (15), 2:2 - Božić (31), 2:3 - Ruben Colmenero (45), 2:4 - Ruben Colmenero (89)


DINAMO: Horkaš 6, Hudećek 6,5, Briški 6, Soldo 6, Gjira 6 (od 51. Abaz 7), Đurasek 6,5, Špikić 7, Olmo 6,5, Moro 7, Fintić 7 (od 87. Djurrić -), Božić 7,5. Trener Mario Cvitanović 6,5.
SEVILLA: Soriano 7, Manuel 6,5, Eliseo 7, Berrocal 7, Capilla 6,5 (od 40. Vazquez 6,5), Genaro 7, Viedima 7, Pozo 7,5, Mena 7, Javier Perez 7, Ruben Colmenero 9. Trener Augustin Lopez Paez 7,5. 

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Ruben Clmenero (Sevilla)


Da li bi poslije 2:4 bilo opravdano reći da smo bili bolji, pitao je u čudu, poslije svršetka utakmice, skupinu novinara trener Mario Cvitanović. Moram odmah reći da je to i moja dvojba. Juniori Dinama odigrali su jako dobru utakmicu, toliko dobru da su, primjerice, u drugom poluvremenu Sevillu natjerali na klasični blok, gotovo bih rekao bunker, ali što je to vrijedilo kad su golove primali iz kardinalnih vlastitih taktičkih ili pojedinačnih pogrešaka. Počeli su neobjašnjivo pasivno i pogodak primili već u trećoj minuti. Dekoncentracija je bila na daleko vidljiva. Pa je uzaludna bila stativa Modrih minutu kasnije, te izjednačenje Božića u sedmoj minuti, jer je, taj neuhvatljivi, 19-godišnji Ruben Calmenero u izravnom šprintu natrčao inače pouzdanog stopera Soldu i rutinski zabio za 1:2. Moro je idealno poslije pola sata uposlio Božića koji je izjednačio. Dinamova četvorica Fintić. Moro, Špikić i Olmo stalno je plela i prijetila, ali je znatno manje kombinatorna Sevilla lakše prolazila kroz redove Dinama, a najveća boljka je bila da nikada nisi znao tko će od domaćih napraviti osobnu ili taktičku pogrešku, čak i težine pogotka.
U drugom poluvremenu oko 64. minute Moro i Špikić izveli su sjajnu kombinaciju iz koje Božić nije zabio. Petnaestak minuta prije kraja Abazi je pogodio prečku i tada je bilo jasno da je Dinamo ispunio svoju kvotu "nepromašivih" prigoda i da će stići kazna. Tako je bilo. Gostujuća "desetka" dala je svoj treći gol. Taj igra kao Ronaldo i Messi zajedno - naravno nije tako, ali sliči. Fintić dribla slično, ali nema tu snagu proboja.
Da, sada je red da se odlučim: Dinamo je pokazao vrhunske vještine, ali i nevjerojatne manjkavosti.
-Liga prvaka je natjecanje u kojem se pogreške teško naplačuju, zaključio je trener.
To je u prvom redu osjetio Soldo koji možda nije znao da je Colmenero u izravnoj utrci bolji od njega. Ali što ćemo on je možda neka buduća mješavina Ronalda i Messija.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room