SportNews.hr

prava sportska priča

Jarunu pripao derbi kola. Sudac Petrunić glavna tema nakon utakmice, oba tabora bijesna.

Foto: Djuka / Nespretna reakcija obrane MaksimiraFoto: Djuka / Nespretna reakcija obrane Maksimira

JARUN - MAKSIMIR 3:1 (1:0)

ZAGREB - Igralište Jarun. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Petrunić (Zagradci), Pomoćni suci: Novosel (Kamanje) i Delač (Karlovac). Četvrti sudac: Bujan (Guci Draganićki). Delegat: Brešić (Zagreb).
Strijelac: 1:0 - Goričan (11), 2:0 - Šoša (48), 2:1 - Horvat (53), 3:1 - Čičković (84)

JARUN: Spudić, Vučemilović-Vranjić, Ačkar, Šoša, Goričan (od 46. Diarrassouba Aboubacar Bamba), Vragolović (od 87 Kekez), Hodak (od 73 Čičković), Radoš, Ćerdić, Darojković, Jazvić Trener: Damir Biškup


MAKSIMIR: Javor, Kondres, Bešlić, Krznar, Tomšić, Abramović, Biškup, Adžić (od 46 Fumić), Špišić (od 72 Mohač), Horvat, Rošić Trener: Ratko Ninković


Derbi na otvaranju proljetne sezone 3. HNL središte igrao se na Jurunu, Jarun se u prijelaznom roku pojačao, a Maksimir je ostavio jako upečatljiv dojam na Paraćevom turniru pripao je domaćinu 3:1.
Goričan, Šoša i Čičković strijelci su za Jarun, a Horvat za Maksimir. Igra i ono što se dešavalo ostalo je sjeni, lako je pogoditi sudac je uzeo glavnu rolu bio je glavna tema nakon utakmice. Oba tabora iskazivala su nezadovoljstvo pa i nevjericu da je moguće takvo suđenje. Spominjali su se nedosuđeni kazneni udarci, neujednačen kriterij, sjeckanje igre, prestrogo dosuđeni žuti kartoni. Ništa što već nismo vidjeli ili čuli kada utakmice trećeligaša sude suci s područja Karlovca kako ih zovu "Karlovački suci".
Postavljamo pitanje zašto uopće 3.HNL Središte sude "Karlovački suci" kad u ligi nemaju kluba iz njihove sredine, kvalitetu isto nemaju, a nakon svake odsuđene utakmice njihovo suđenje je glavna tema, kao što je to nedavno bilo s Istarskim sucima.

Alpas