SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto je Matej Kelava napustio Kustošiju i otišao u Jarun?

Iako se sve nekako događa u košmaru korone i potresa ipak je nedavni prijelaz Mateja Kelave (25) iz drugoligaša Kustošije u redove Jaruna, vodećeg trećeligaša, najveće iznenađenje prvenstvene stanke. Posebice što više nema zimskog prilaznog roka u smislu da igrači po svojoj volji mijenjaju klubove nego im za to treba dopusnica-ispisnica dosadašnjeg kluba. Kustošija je čini se bez problema Kelavi dopustila odlazak, iako je na početku prvenstva bio jedan od najboljih igrača, a svoju perspektivu pokazao je već i prigodom dolska iz Kurilovca u veljači prošle godine. Pristupio je kao najbolji igrač treće lige i već 1. ožujka donio je pobjedu Kustošiji na gostovanju u Rudešu. No, otprilike mjesec dana prije završetka jesenske polusezone, kad je Kustošija dobila nekoliko novih igrača, Kelava je preseljen na klupu. Nije izgledalo logički i nije bila sasvim jasna pozadina.
Zašto ste napustili Kustošiju i opet se odlučili za trećeligaša?
"Nisam bio zadovoljan, pogotovo činjenicom da sam u završnici prvenstva završio na klupi, premda sam neke prethodne utakmice čak i riješio svojim golovima".
Onima koji su gledali utakmice Kustošije takav odnos prema vama nije se činio prihvatljivim, ali se govorilo kako vi imate problema s treninzima. Vi ste jedan od rijetkih drugoligaških igrača koji je uz nogomet i zaposlen?
"Da, radim u jednom skladištu u Remetincu i nije mi bilo lako usklađivati posao s prijepodnevnim treninzima".
Angažiranje Kelave, prednjeg veznog, moglo bi imati izvanredno značenje za Jarun koji teži prema Drugoj HNL. Kelava prednji vezni i Jugović zadnji vezni, još donedavno u istoj kombinaciji u Kustošiji, mogli bi biti presudan  činitelj za ambicije Jaruna.
Zasad je problem što se još uvijek ne zna početak priprema. Zbog epidemioloških mjera to možda neće biti prije 1. veljače.
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room