SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Poslije 0:3, Vinogradar tukao Zagreb s 5:3. Prijić zabio četiri gola. Loši gosti u prvom dijelu, povika Rubinića i sjano drugo poluvrijeme. Po nastavku susreta Zagreb nije za viši rang. Gomerac: O Drugoj HNL pitajte gazdu

Foto: Djuka / Igor Prijić, prvi od njegova četiti golaFoto: Djuka / Igor Prijić, prvi od njegova četiti gola
ZAGREB - VINOGRADAR 3:5 (3.0)
 
ZAGREB - Igralište u Veslačkoj s prirodnom travom. Gledalaca: 70. Suci: Maloča, Baštijanović, Luburić.
 
Strijelci: 1:0 - Tokić (12), 2:0 - Pavlic (27), 3:0 - Surać (33), 3:1 - Prijić (50), 3:2 - Serdarušić (60), 3:3 - Prijić (80), 3:4 - Prijić (83), 3:5 - Prijić (87)
 
ZAGREB: Javor, Samodol, Hasan, Perić, Surać, Jurak, Pavlic, Tokić, Kauzlarić, Čilić, Jokić. Na klupi su bili: Topić, Jurendić, Kovačić, Prpić, Gluić, Kiš, Alili, Letica, Matijević, Josipović, Burilo. Trener D. Medić.
 
VINOGRADAR: Bašić, Ribić, Bagarić, Ivkovčić, Povrženić, Dučkić, Kovačić, Filipović, Roglić, Rupčić, Prijić. Na klupi su bili Mislimi, Serdarušić, Štulec. Trener Gomerac.
 
Trebalo bi biti jako pronicljiv da bi se bilo strogo odlučnim u ocijeni s kakvim izgledima u proljetnu polusezonu, poslije generalne probe na prirodnoj travi u Veslačkoj, u prvenstvo ulaze Zagreb i Vinogradar. U prvih 45 minuta Zagreb je nadigrao Vinogradar i poveo s 3:0. Gosti kao da nisu postojali i činilo mi se da je momčad bitno oslabljena poslije odlaska Šćrbeca, Bjelanovića i Medića, te teških ozljeda Vukića i Terzića. Razgovarao sam prije početka s trenerom Stjepanom Gomercem koji se žalio da mu odlazak Šćrbeca i Bjelanovića hendikepira najboljega strijelca Prijića.
-Šćrbec je sjajno dodovao, a Bjelanović odvlačio pozornost suparnika, kazao je trener i podsjetio na Vukića i Miličevića koji su u tandemu u jesen razbili Krk i još neke. Ja za Dugo Selo raspolažem samo s 15 igrača i dvojicom vratara, naglasio je trener.
Čudno mi je što Miličević nije standardni prvotimac?
-Miličević ima tri žuta kartona i neće igrati u Dugom Selu, a moramo početi i s trojicom mlađih.
Tko vam je Roglić?
-Marin Roglić je po dobi mlađi, vezni iz splitske škole.
Za kraj sam imao jedno važno, zapravo najvažnije pitanje. Vinogradar je jesenski prvak sa četiri boda prednosti i realno je da izbori natjecateljski uvjet za Drugu HNL. Jeste li zatražili i očekujete li licencu?
-To nije pitanje za mene. To pitajte gazdu Rubinića. Najvažniji cilj je da budemo prvaci, drugi put za redom.
I potom je počelo. Kod Vinogradara uglavnom ništa nije štimalo. Obrana je bila nesigurna, a vezni red ispod svake kritike. To kažem uspoređujući ga s onim iz jesenske polusezone, pa i prije.
Na poluvremenu Rubinić je bio ljut i nije se štedio u kritici posebice Roglića i Rupčića.
U nastavku nastupio je potpuni preokret. Vinogradar je zaigrao ubitačni presing, Zagreb je bio slomljen, iako se sastavi uglavnom nisu mijenjali. Poslije ovoga uslijedio je još jedan susret između drugih momčadi Zagreba i Vinogradara. Tamo je bio najavljen Miličević.
Drugo poluvrijeme je, dakle, donijelo stari, raskošni Vinogradar. Prijić je u svome stilu zabio četiri gola. Prema prikazanom o prvaku ne bi trebalo dvojiti, ali je prvo poluvrijeme pokazalo da i Vinogradar može igrati loše, što u prošloj polusezoni nije bio slučaj.
Poslije 3:0 za Zagreb nakon prvog dijela, kratko sam porazgovarao s predsjednikom i trenerom Draženom Medićem. Nikome nije bilo ni na kraj pameti da bi domaći u nastavku mogli dobiti pet komada.
Ovaj rezultat (3:0) zvuči jako dobro, rekoh Mediću.
-Da lijepo je to, a ja vjerujem da ćemo poslije nekoliko kola u nastavku prvenstva biti i jači. Kad Jurendić izdrži četiri utakmice kazne i zaigra Matijašević. Iako u nogometu je mnogo toga nepredvidivo, odgovorio je ključni čovjek Zagreba.
Poslije svega dojam je da će Vinogradar biti prvak (ne i lako) a Zagreb teško izboriti Drugu HNL, osim ako Vinogradar odustane ili ne dobije licencu, a Opatija i Dubrava ne dobiju licence.
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room