SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

Čordaš trener Vrapča, poslije 0:4 od HAŠK-a: Ne dajem ostavku

Foto: Djuka / ČordašFoto: Djuka / Čordaš
Što sad, pitam Stjepana Čordaša 65-godišnjeg trenera Vrapča i nekada izvrsnog nogometaša Osijeka, poslije senzacionalnog poraza njegove momčadi od HAŠK-a u subotu (0:4) na igralištu uz vrapčansku aleju kestena. Hoćete li dati ostavku?
-Kakvu ostavku? Pa nije ovo profesionalizam i prva liga. Doduše može meni Uprava kako hoće, ali mi smo se dogovorili na dužu suradnju i nije ovo posebna senzacija. Ovakva čuda se događaju svake subote i nedjelje. No dobro, slažem se da je neprihvatljivo doma izgubiti s 0:4 i da moramo sjesti i razgovarati: igrači, Uprava i ja. Vidjeti kako dalje, razmišljao je danas popodne Čordaš.
Ima li sloge među igračima? Vi ste već neko vrijeme tu i mogli biste procijeniti?
-Točno je da bi trebalo više zajedništva, ali ponavljam ovo su amateri. Oni na treninge dolaze sa svojim problemima, posla, studiranja i drugoga. Primjerice, ja ne mogu znati kako su oni živjeli uoči neke utakmice. Ponekad misliš da netko neće biti igrač pa te iznenadi i obrnuto.
Nisam mogao, ne prisjetiti se Čordaša kao igrača Osijeka u onoj fenomenalnoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u prvu jugoslavensku ligu između Zagreba i Osijeka 19. srpnja 1973. u Maksimiru pred nikada dostignutih 64.138 gledatelja. Sada je to već mit. Nakon 0.0 u Osijeku, Zagreb je prošao na jedanaesterce s 6:5. Osijekova navala igrala je u sastavu Čordaš, Bašić, Lukačević, Lj. Petrović i Žutelija. Ulazio je i Grnja. To je jednostavno bilo vrijeme kada su tada i izvan terena trener Vlatko Marković i najjači čovjek Grada Zagreba i predsjednik kluba Slavko Šajber bili jači od direktora osječkog Vodovoda Željka Hubera, trenera Milana Antolkovića (Zagrepčanina) i ostalog osječkog društva.
Na ta prisjećanja i Čordaš je živnuo:
-Najbolje bi bilo da se pomladim za 40 godina i ponovno obućem dres.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room