SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

HAŠK poražen od BSK-a. Javorović: Ovdje se igra puno bolji nogomet; Polak, trener BSK-a: Javorović se izvanredno snašao, ima jako dobar karakter

Foto: Djuka / Javorović u dresu BSK-a u duelu s BrlečićemFoto: Djuka / Javorović u dresu BSK-a u duelu s Brlečićem

Prijateljskom utakmicom između HAŠK-a i BSK-a 1923 iz Austrijskog Bischoffena člana 4.lige započeo je Haškov turnir. Pobijedili su gosti 1:0 golom Ellmar Floirana u prvom poluvremenu. HAŠK je u drugom poluvremenu imao inicijativu, vršio je pritisak na gol gostiju, ali nije uspio promijeniti rezultat. U redovima BSK-a nastupio je Juraj Javorović bivši igrač HAŠK-a.

- Vratio sam se istog datuma kada sam prvi put došao u HAŠK, rekao je nakon utakmice Javorović.

- Možeš li usporediti Austrijski i naš nogomet kako ti ide gore?

- Dobro ide, borimo se, trudimo se. Ovdje se igra puno bolji nogomet i danas se vidjelo da je to razlika mi pokušavamo igrati što za Austrijske prilike nije realnost, razliku u kvaliteti pokušavamo nadoknaditi trkački, nadamo se da ćemo u nastavku prvenstva biti još bolji. Kada bi ušli među top 3 to bila bi velika stvar. U ekipi je 70 % nas s područja bivše Jugoslavije, iskreno rečeno da nije tako ne bi bilo tečnosti niti igre, popunjavamo se s domaćim i to je realnost.

Je li te već netko zapazio?

- Imam neke ponude pa ćemo vidjeti.

Trener BSK-a Miroslav Polak je bivši igrač Beogradskog Partizana, Rada, a igrao je jednu sezonu i za Švedski Malmö, a od 1988 – 1990 igra za SV Salzburg. Trener je mnogih austrijskih klubova.

- Najvažnije je što smo pobijedili. Mislim da smo djelomično pružili dobru igru protiv jednog jakog protivnika, jakog HAŠK-a. Vidi se razlika u kvaliteti, ali ja mislim da smo se dobro držali i da je bila jedna dobra utakmica. HAŠK igra dobro to je sasvim drugi ritam, moji igrači nisu navikli na to u Austriji, mislili su to je prijateljska utakmica, to će biti i prijateljska atmosfera. Jeste oko utakmice je prijateljska atmosfera, ali na samom terenu se išlo maksimalno i bila je jako dobra utakmica s puno tempa i zato me raduje ova pobjeda.

- Kako se Javorović snašao?

- Izvanredno, to je jedan momak koji ima jako dobar karakter, koji se od samog početka kako je došao trudio da nauči jezik, trudio se da uspostavi kontakt s drugim igračima, primljen je izvanredno i imam samo riječi hvale za njega.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room