SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Kakav zaplet na U14 turniru u Španskom: Hrvatska tukla SAD i sada čeka da Amerika položi Srbiju. A Srbi su najbolji i pobijediti Ameriku nije samo sportski motiv

Foto: Djuka / Pozdrav izbornikaFoto: Djuka / Pozdrav izbornika

Drugog dana U14 međunarodnog nogometnog turnira u Zagrebu, na igralištu Španskog, Hrvatska je pobijedila SAD s 2:1, a Srbija Crnu Goru s 2:0. Igra se 2X35 minuta. Neslužbena ljestvica poslije dva kola – službenog slaganja tablice neće biti – izgleda ovako: Srbija 6 bodova, Hrvatska i SAD po tri, te Crna Gora bez bodova. U posljednjem kolu u nedjelju u 13 sati sastaju se Srbija i SAD, te u 15 sati Hrvatska i Crna Gora.

Kad je riječ o sportašima velike i bogate Amerike uobičajeno je postaviti pitanje o kakvoj se selekciji radi, nekoj na brzinu sklepanoj ili  pravoj koja je proizvod izvanredno temeljite selekcije u najjačoj državi. Svi koje smo pitali uvjeravali su da je riječ o pravoj:

-Svake godine igramo s njima i oni uvijek dođu s najjačima, tvrdio je naš izbornik Ivančić.

Po onome kako su igrali protiv Crne Gore i nas teško da u ovom uzrastu ima boljih. Amerikanci su dan prije pobijedili Crnu Goru, a danas popodne namučili Hrvatsku. Dvoboj je po sparnom vremenu bio jako zanimljiv. Za „kockaste“ golove su dali  dinamovci Gvardiol i Miljanić, a za goste smanjio je Fuentes. Naš izbornik ovako je ocijenio susret:

-Mi selekcioniramo  igrače za buduću U17 reprezentaciju, pa rezultat nije najvažniji. Tragamo, biramo, podučavamo…Imamo određenih fizičkih nedostataka. Nećemo slagati ljestvicu, ali svaka pobjeda je slatka. I u mislima bit će nam ukupni plasman.

Govorancije u smislu „rezultat nije najvažniji“ nisu iskrene i svatko mašta i raduje se pobjedi. To je u ljudskoj prirodi.

Hrvatska – zavisno kako se računa - teorijski još može biti prva ako SAD pobijedi Srbiju, a mi Crnu Goru, iako je Srbija u dvije utakmice pokazala najviše. On naših osim strijelaca isticali su se vratar Čavlina i stoper i kapetan Agić, sin negdašnjeg nogometaša Rijeke i Dinama koji uporno prati svoga dječaka. Koji stasom to više nije. Agić i Čavlina su također iz Modrog dvorišta. Ali najviše pažnje u pokušajima i pokudama dobio je Mateo Beganović, desna špica iz Lokomotive. Na njega je izbornik potrošio najviše glasnica: „Ne možeš sve proći, nije ovo cirkus“. Meni se ipak čini da on neće dugo ostati na Kajzerici. Dinamo takve ne prepušta.

Srbija ima najbolju  momčad, sve su to vrlo snažni momci, tehnički dobro potkovani i nitko ne bi rekao da su Crnogorci godinu stariji. Po tjelesnoj masi, prije bi se reklo da su to Srbi. Njihova dvojica i to vezni igrači, Luka Đurović iz Vojvodine i Andrej Blagojević koji je iz Partizana upravo prešao u Crvenu zvezdu,  djeluju kao da su već članovi U17 selekcije. Takvi izgledaju i današnji strijelci Ilić i Pantović. Dragan Isailović, negdašnji centarfor Partizana i strijelac protiv Dinama, i danas je gledao  svoga sina Aleksandra, kojega je doveo iz Španjolske i služi mu kao prevoditelj na srpski i savjetnik. Otac je potpuno predan sinovljevoj igri što se vidi po izrazu njegova lica, kad je „mali, stasom golemi, pri lopti“. Agić i Čavlina to proživljavaju – barem naoko - mirnije.

Uvijek je u sportu zadovoljstvo pobijediti SAD, a Srbiji i više od toga. Ona gleda na mnoge razboje. Pogledajmo kakav je to zaplet. Hrvatska je svladala Ameriku i sada ovisi o eventualnoj američkoj pobjedi nad Srbijom kojoj je skalp SAD-a važniji od ičega.

Srpski izbornik Stevanović pokušava stišati situaciju:

-Nama je važnije dobro igrati.

Jest, naravno, dobro igrati i pobijediti.

U moj mladosti, kad se nekoga željelo posve poniziti, kazalo se:

- Moramo ih istući i pobijediti.

 

Tek to je značilo potpuno zadovoljstvo.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room