SportNews.hr

prava sportska priča

Španjolska pobijedila Ukrajinu i sad čeka gubitnika iz utakmice Srbije i Portugala, španjolski izbornik Lopez: Svejedno je tko nam je idući protivnik!

Foto: Djuka / Miguelin stari iskusni futsal vukFoto: Djuka / Miguelin stari iskusni futsal vuk

UKRAJINA – ŠPANJOLSKA 1:4 (0:1)

BEOGRAD – Kombank Arena. Gledatelja: 9850. Suci: Malfer (ITA, sudac), Cetin (TUR, 2. sudac), Peško (SVK, 3. sudac).

Strijelci: 0:1 Alex (20), 0:2 Rivillos (30), 0:3 Alex (34), 1:3 Grytsyna Mykola (37), 1:4 Rivillos (40).

UKRAJINA: Ivanyak, Sorokin, Bondar, Zhurba, Ovsyannikov, Lytvynenko, Razuvanov, Valenko, Rogachov, Koval, Grytsyna Mykhailo, Sorokin, Grytsyna Mykola, Fetko. Trener Kosenko.

ŠPANJOLSKA: Sedano, Rivillos, Pola, Lin, Campos, Herrero, Junjo, Oritz, Ruiz, Bebe, Usin, Alex, Andresito, Miguelin. Trener Lopez.

Igrač utakmice: Rivillos (Španjolska).

Španjolska je dugo lomila Ukrajinu u današnjoj utakmici Europskog prvenstva u futsalu u Beogradu. U čvrstoj utakmici do samog kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda se u 20. minuti ukazao Alex i prekrasnim udarcem načeo mrežu vrlo dobre Ukrajine. Od tog trenutka posao Španjolske postao je lakši. Ukrajina je morala prijeći na igru s golmanom igračem i tako otvorila Španjolskoj prostor da poveća svoju prednost. Do kraja utakmice ta se prednost povećala za još tri gola, dok je Ukrajina zabila jedan za konačnih 1:4.

Izbornik Španjolske Jose Venancio Lopez rekao je kako je zadovoljan rezultatom:

„Rezultat je bio dobar za Španjolsku. Popravili smo se u odnosu na ranije. U drugom poluvremenu bili smo bolji nego u prvom, ali i u prvom dijelu smo dobro napadali i solidno se branili. Zadovoljan sam s ekipom. Ima još detalja koje treba popraviti, ali čestitao bih igračima na odličnoj igri. Rastemo iz dana u dan. Ključ je zajedništvo koje imamo. Čestitam Ukrajini na kvalificiranju na prvenstvo i na današnjoj igri.“

Na pitanje koju bi ekipu više volio u daljnjoj fazi natjecanja, Srbiju ili Portugal, Lopez je odgovorio:

„Svejedno nam je. Ne možemo birati protivnike.“

Fotogalerija:

Foto: Djuka 

 
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku