SportNews.hr

prava sportska priča

Beograd razočaran igrom Hrvatske, o svojoj reprezentaciji ne znaju puno

Foto: Djuka / NŠokirana Hrvatska po svršetku utakmiceFoto: Djuka / NŠokirana Hrvatska po svršetku utakmice

Dan nakon utakmice naše reprezentacije protiv Kazahstana koju je Hrvatska izgubila s 4:2 na Euru u Beogradu prošetali smo gradom. Sunčan dan omogućio nam je druženje s brojnim ljudima na ulicama srbijanskog glavnog grada. Konobari, taksisti, ulični prodavači, šahisti koji su izašli na sunce, novinari, uglavnom svi s kojima smo pričali, kad čuju odakle smo, čude se kako je Hrvatska izgubila od Kazahstana što ukazuje da ne poznaju odnose snaga u futsalu.

Srbi nas percipiraju kao dosta jaku futsal reprezentaciju i cijene naš mali nogomet. Cijene nas i Kazahstanci koji nisu skrivali oduševljenje pobjedom protiv jake Hrvatske. Zanimljivo je da, iako je Kombank Arena bila puna na otvaranju, a biti će puna i danas kada Srbija igra protiv Portugala, građani Beograda i ne znaju baš puno o svojoj reprezentaciji. Gotovo svaki čovjek s kojim smo pričali o Euru pita kako stoji Srbija i imaju li šanse za prolaz i kad i protiv koga igraju. Znaju da se nešto događa, ali nema velike euforije. S druge strane, isti ti ljudi od Hrvatske su gotovo pa očekivali pobjedu protiv Kazahstana i visoki plasman na Euru kojem su oni domaćin.

Neposredno nakon utakmice dočekalo nas je pitanje novinara: „Pa šta je ovo s vašom reprezentacijom? Kako ste to odigrali?“. Rekli smo im da je Kazahstan jak, a dobili odgovor: „Istina, ali vi ste danas bili loši“. I to je zapravo istina o jučerašnjoj utakmici. Bili smo loši. Bili smo ispod svog nivoa i ugleda koji je, iako ga mi možda ne percipiramo kao takvog, vrlo visok u očima Beograđana. Loša igra protiv Kazahstana ne mora značiti ništa. Taj dan odigrali smo slabije, no već sutra imamo priliku pokazati tko smo i što možemo i preko Rusije otići korak dalje na Euru.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku