SportNews.hr

prava sportska priča

Kean zasjenio sve. Po dojmu na Rujevici: 1. Španjolska, 2. Turska, 3. Italija, 4. Hrvatska

Foto: Djuka / Kean Foto: Djuka / Kean

HRVATSKA - ITALIJA  U17   0:1  (0:0)

RIJEKA - Stadion Rujevica. Gledalaca: 4.092.. Glavni sudac: Verssaimo (Portugal) 6,5. Pomoćni suci: Tergeusizov (Kazahstan) i Robinson (Sjeverna Irska). Četvrti sudac: Laforga (Belgija)

Strijelac: 0:1 Kean (78)

HRVATSKA: Kotarski 7, Hlevnjak 6,5, Nekić 6,5. Radić 6,5, Čolina 7, Hanuljak 6,5, Franjić 6,5, Pršir 6,5 (od 64. Krizmanić -),  Kreković 6,5 (od 73. Mitrović -), Šego 7, Marin 6,5 (od 76. Baturina) -. Izbornik Bašić 6,5.

ITALIJA: Ghidotti 7, Candela 6 (od 52. Bellodi -), Anzolin 7 Betteila 7, Campeol 6,5, Portanova 6,5, Rizzo Pinna 7 (od 74. Biancu -) Caligara 6,5, Visconti 6,5, Merola 6,5 ( od 65. Vignato -), Kean 7,5. Izbornik Bigica 7,

Ocjena utakmice: 6,5

Igrač dvoboja: Kean (Italija)

Rujevica je u sjajnom ambijentu dočekala početak U17 europskog prvenstva. Prvo mjesto riječkoga kluba u domaćem prvenstvu kao da je razbuktalo riječku želju za dobrim nogometom. Od samoga početka u središtu pažnje bio je Juventusov srednji napadač Moise Kean,star 17 godina i dva mjeseca koji je već igrao protiv mladih  dinamovaca u Ligi prvaka, a debitirao je i za prvu momčad Juventusa da bi "dodao upravo" Mandžukiću.

No, barem u prvih pola sata nije bio uočen. Dominirali su hrvatski igrači. Dogodila se jedna sjajna prigoda, te slobodan udarac koji je možda bio i kazneni udarac za nas. U tom razdoblju od naših Kotarski, Kreković i Šego pokazali su visoku klasu. Kotarski je obranio jednu šansu Keana.

U nastavak se krenulo izvrsnim slobodnim udarcem  Čoline. Potom su Talijani pucali centimetar pokraj vratnice,

Za Talijane je u drugom poluvremenu mogao biti dosuđen kazneni udarac poslije sjajne akcije Keana koji je postojao sve opasniji. Na kraju Kean je zasjenio sve i zabio za pobjedu Italije.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room