SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dalićev rizik s krajnje ofenzivnim sastavom na početku utakmice, bez jednoga klasičnoga veznoga, se isplatio. Kriza je nastupila u nastavku pa je sustav promijenjen. Na kraju je moglo biti i 3:0. Izvrsni Modrić, Mandžukić i Lovren

Foto: FIFAFoto: FIFA
HRVATSKA - NIGERIJA   2:0 (1:0)
 
KALINJINGRAD - Baltik arena. Gledalaca: 35.000. Glavni sudac: Ricci (Brazil) 7. Pomoćni suci: Carvalho i Gasse (Brazil). Četvrti sudac: Lahoz (Španjolska).
 
Strijelci: 1:0 - Etebo autogol (33), 2:0 - Modrić (71) 11 m.
 
HRVATSKA: Subašić 7, Vrsaljko 7, Vida 7, Lovren 7,5, Strinić 7, Rakitić 7,5, Modrić 8, Kramarić 7 (od 60. Brozović -), Rebić 7 (od 78. Kovačić -), Perišić 7, Mandžukić 8 (od 85. Pjaca -). Izbornik Dalić 8.
 
NIGERIJA: Uzoho 6, Shehu 6,5, Ekong 6, Balogun 6,5, Idowu 6, Ndidi 6, Etebo 6, Mikel Obi 6 (od 88. Symi -), Moses 7, Iwobi 6 (od 62. Musa -), Ighalo 6 (od 73. Iheanacho -). Izbornik Rohr 6,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5
Igrač dvoboja: Modrić (Hrvatska)
 
Na početku svjetskoga prvenstva gotovo da nije moglo bolje! Kada se izbornik Dalić odlučio za pomalo rizičan, krajnje napadački sastav, bilo je i malo straha, hoće li to proći. Počelo se s jednim klasičnim veznim manje od uobičajenog, pa se moglo dogoditi i drukčije, ali nije i baš u tome u toj smjelosti je bila i naša veličina. No, to je trajalo samo u prvom poluvremenu, a baš tada su naši i bili najbolji. Početkom nastavka susreta vidjelo se da je to ipak preveliki rizik i da nas Nigerijci sve više stišću, pa je izbornik posegnuo za Brozovićem. Kriza je uglavnom prevladana, a poslije kaznenog udarca i 2:0 za nas, ponovno je Hrvatska došla do punog izražaja i na kraju možemo žaliti što nije bilo i 3:0. Kovačić je propustio prigodu utakmice.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku

PROMO

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku