SportNews.hr

prava sportska priča

Turnir U14. Hrvatska je pala od Srbije! U Španskom se sviralo „Oj svijetla majska zoro“ i „Bože pravde“

Foto: Djuka / Odličan turnir u Španskom, utakmica Hrvatska-SrbijaFoto: Djuka / Odličan turnir u Španskom, utakmica Hrvatska-Srbija

Tko baš nije duboko u nogometnim vodama mogao se tijekom današnjeg popodneva u zagrebačkoj četvrti Španskom dosta iznenaditi. Još i sviranje Lijepe naše ne bi bila neuobičajenost, ali bi upućivalo da se događa nešto važno. Ali kad se čuju američka, srpska i crnogorska himna na jednom mjestu i na otvorenom, to je svakako znak da nije riječ o nečemu svakodnevnom.

Otkud „Oj svijetla majska zoro“, „Bože pravde“ i „The Star-Spangled…“ i naravno barjaci tih država ispod prozora iznenađenih stanara?

Riječ je o sljedećem:

Na igralištu NK Španskog počeo je trodnevni turnir U14 nogometnih reprezentacija Crne Gore, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Hrvatske. To su mladići rođeni 2002. a Crnogorci godinu stariji. Oni su došli s U15 selekcijom. Igra se, dakle, trodnevni turnir na kojem su danas snage odmjerili Hrvatska i Srbija (0:1), te SAD i Crna Gora (1:0)). U petak od 16 sati igraju Hrvatska i SAD, te od 18 Crna Gora i Srbija. Turnir završava u nedjelju susretima Srbija – SAD (13) i Hrvatska – Crna Gora (15). Momčadi su smještene u  obližnjem hotelu Holiday u Jankomiru. Ni Zagrepčani ne idu kućama. Hotel je dom za sve.

Hrvatska je izgubila od Srbije pogotkom gostujuće „osmice“ Stevanovića u 21. minuti. Gosti su tjelesno nešto  jači, a imali su veći posjed lopte i više šansi. Hrvatski izbornik Mladen Ivančić (46) negdašnji igrač Orijenta, Rijeke i bečke Austrije, te trener Rijeke, na turniru raspolaže s 22 igrača. Osmoricom iz Dinama: Čavlina, Gvardiol, Agić, Vidović, Miljanić, Duspara, Tomek, Mamić; s po trojicom iz Hajduka: Biuk, Škaričić, Franetović; iz Rijeke: Floridan, Ajanović, Braut; s po dvojicaom iz Lokomotive: Beganović, Groznica, iz Osijeka: Čajo, Galušić, te Kristaj (Istra 1961), Domančić (Split), Pavlović (Zagreb) i Senčar (Varaždin). U prvom poluvremenu sastav je bio ovaj: Franetović, Gvardiol, Agić, Škaričić, Čajo, Galušić, Floridan, Beganović, Biuk, Pavlović. U nastavku učinjene su brojne izmjene. Kao i kod Srbije čiji izbornik Aleksandar Stevanović ima sljedeće igrače: Slavković, Mirić, Radovanović, Đurović, Matić, Knežević, Čolić, Stevanović, Isailović, Ilić, Ergelaš, Četković, Radojković, Gvozdenović, Čvorić, Tošković, Stojković, Veljović, Blagojević, Pantović, Eleven.

Pred oko 200 gledatelja sudili su Frković (Gospić), Čuljak, Pušić i Mandir (svi iz Zagreba).

Koliko je bilo zanimljivo na travnjaku, toliko se i u gledalištu moglo prepoznati puno bivših igrača sada roditelja (Jasmin Agić, Silvije Čavlina, Dragan Isailović), trenera (Branko Karačić), skauta…

S moje dese strane sjedio je Zvonimir Vukelić, legendarni sportski novinar Večernjeg lista, a s lijeve – sasvim sam se iznenadio kada se predstavio – Dragan Isailović, negdašnji centarfor Partizana koji je zabio jedini gol Dinamu 23. srpnja 1997. u Beogradu u prvoj kvalifikacijskoj utakmici Lige prvaka. Tjedan dana kasnije u uzvratnom susretu dogodila se jedna od najvećih pobjeda Dinama: u Maksimiru svladan je Partizan s 5:0.

-Igrao sam u obje utakmice, prisjetio se Isailović. Dinamo je ( on kaže Croatia op.a.)  tada bio kvalitetniji. Sjećam se da je u Zagrebu utakmicu gledao i predsjednik Tuđman. Naš golman Kralj baš nije bio siguran.

I potom je objasnio zašto je na tribinama u Španskom:

-Ja živim u Španjolskoj u Valladolidu. Ovaj visoki dečko s brojem devet je moj sin. Vidite kako je jak. U njegovim godinama nisam bio takav. Majka mu je Španjolka negdašnja plivačica i vjerojatno je djelomice na nju. On ima dvojno državljanstvo, ali ne govori srpski jezik. Pristao je igrati za Srbiju, a ja sam došao da mu budem prevoditelj. Nije on jedini iz inozemstva. Stojković je iz Torina.

Isailović je rado govorio o hrvatskim igračima posebice o onima koji igraju ili su igrali u Španjolskoj.

I do nedjelje u Španskom će se svirati himne i podrhtavati barjaci.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

 

 

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room