SportNews.hr

prava sportska priča

Čačić odabrao samo 17-oricu i trojicu vratara, Oliću ponuđen oproštaj, izaći iz sjene Vatrenih

Foto: Djuka / CacićFoto: Djuka / Cacić

Ante Čačić, izbornik reprezentacije, govorio je na sastanku s medijima o predstojećim prijateljskim utakmicama Hrvatske s Izraelom 23. ožujka u Osijeku i Mađarskom 26. ožujka u Budimpešti. Čačić je pozvao 17-oricu igrača i tri vratara. To su: Subašić, L. Kalinić, Vargić, Srna, Ćorluka, Vida, Lovren, Schildenfeld, Vrsaljko, Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Badelj, Brozović, Halilović, Antolić, Mandžukić, N. Kalinić i Pjaca. Nisu pozvani Lešković, Moćinić, Milović, Kramarić, Rebić, Caktaš i još poneki, kojih se igre u klubovima pozorno prate. Iz Prve HNL pozvani su trojica Dinamovih i jedan Rijekin i jedan Hajdukov igrač. Okupljanje će biti 20. ožujka.

Nema nikakve sumnje da se izbornik odlučio za najuži krug onih na koje računa u Francuskoj, a da će ostali koji će neki također putovati na Europsko prvenstvo biti praćeni u klubovima.

-Dogovoreno je da se tijekom utakmica mogu mijenjati šestorica i ne bi bilo dobro da neki odsjede na klupi ili da učestalo mijenjam i ne dobijem prave informacije i odgovore, objašnjava Čačić

Niste zvali Olića?

-Nisam ga zvao jer u Francuskoj ne bi igrao. Mogao bi sjediti na klupi, ali to bi bilo ponižavajuće za tako zaslužnog asa. Predložio sam predsjedniku Šukeru, a on je to svesrdno prihvatio da Oliću ponudimo 20,30 minuta oproštaja u Osijeku protiv Izraela pred punim stadionom i njegovim i našim Slavoncima. Još nemamo pristanak. Znam da mu je teško i želio bih da rastanak bude na najvišoj razini.

Ponovno se nameće pitanje lijevog beka?

-Ono je već godinama problem. Bio ga je zatvorio Pivarić, ali se teže ozlijedio. Tu ulogu popunit ćemo s nekim iz postojećeg kadra, vjerojatno Vrsaljkom.

Pozvali ste Halilovića, ali on je i mladi reprezentativac?

-Ima kartone i za nju ne može igrati, pa će stalno biti s nama.

Ne listi pozvanih nema Kramarića?

-To je isti razlog, zašto protiv Rusije nismo zvali Lovrena. Došao je novi trener i bilo je važnije da se njemu nametne. Kramarić je došao u novi klub i također je bitna prilagodba. On je pod našim neprestanim motrištem.

U nekoj prilici bili ste rekli da je Francuska prigoda da ova generacija izađe iz sjene Vatrenih. Je li ta poruka odveć smjela?

-Nije previše smjela. Dečki igraju u najboljim europskim klubovima i nema razloga sumnjati u njih. Dapače, valja ih motivirati da taj pothvat ostvare.

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room