SportNews.hr

prava sportska priča

Srbi „kirurškim bombardiranjem“ pomeli Amerikance. Hrvati ostali dužni. Nije bilo Srebrića da pomogne

Foto: Djuka / Andrej Blagojević tvorac Eurogola iz slobodnjakaFoto: Djuka / Andrej Blagojević tvorac Eurogola iz slobodnjaka

Srbija je premoćno i uvjerljivo pobijedila na trodnevnom U14 međunarodnom turniru četvero reprezentacija na igralištu u zagrebačkoj četvrti Špansko. Premda se službeno učinak nije zbrajao poredak na osnovi rezultata je sljedeći: Prva Srbija devet bodova i gol razlika 5:0, druga Hrvatska 4 (2.2), treće Sjedinjene Američke Države 3 (2:4) i četvrta Crna Gora 1 (0:3). Danas popodne Srbija je pobijedila SAD s 2:0, dok su Hrvatska i Crna Gora igrale 0:0.

Nije proglašen pobjednik, niti dodijeljen ikakav pehar, po meni, zbog neiskrenih razloga. Kao, to nije bio natjecateljski nego selektivni turnir, pa nije red da se išta mjeri, tvrdili su izbornici, a meni je izgledalo da ponavljaju nečiju odluku s višeg mjesta, dok se sami tresu za svaki gol, rezultat ili neslužbeni redoslijed.

Ja sam se nadao da će  legendarni Zorislav Srebrić, Viši savjetnik predsjednika HNS-a ipak doći na pet minuta  i neformalno stati na moju stranu. Mislio sam da će do jutra stići s riječke Rujevice, potom malko svratiti u Maksimir na Ramljaka i onda makar na pet minuta skoknuti do Španskog. Pružiti svoj mali prst na pozdrav, progovoriti „čestitam, čestitam“, površno pogledati djelić jedne od utakmica i brzo otići. To je inače njegov stil. Nisam čuo Srebrićevo „punovažno“ stajalište i tako se ostao boriti sam. Turnir, naime, tretiram kao natjecateljski i krajnje rivalski. Pazite, međusobno su se borili Hrvati, Srbi, Crnogorci i Amerikanci, pa makar to bili i 14-godišnjaci i kako da tu izostane suparništvo? Nikako! Njega je i to ne pritajenog bilo na pretek.

Srbija je bila najbolja, tukla je sve, a da nije primila gola. Njezina „desetka“  razigravač Andrej Blagojević bio je najbolji na turniru i nije kao što  me u petak pogrešno obavijestio izbornik Stevanović iz Partizana prešao u Crvenu zvezdu:

-Prešao sam iz Zvezde u Partizan, to je prava istina. Učinio sam to zbog trenera, a i zato što je Partizan u našoj dobnoj skupini najbolji.

Blagojević je Amerikancima zabio euro-gol iz slobodnog udarca sa 17 m.

Ne znam jesu li ga menadžeri već osvojili. Vidio sam agenta Čengića, možda ga je došao zakapariti?

Amerikanci su bili bolji i promašili četiri, pet „mrtvih“ šansi. Ako upotrijebimo, inače, često korišteni ratni rječnik to je izgledalo otprilike ovako: Srbi su primijenili  američku taktiku tzv. kirurškog bombardiranja, a Amerikaci srpsku strategiju prepada (tzv. partizanski rat).

„Kirurško bombardiranje“ se više isplatilo..

Dragan Isailović kojega već više puta spominjem kao strijelca protiv Dinama 1997. godine, a sada oca sina  - Španjolke i njega Srbina -  koji ne govori srpski, imao je svoj kut gledanja:

-Kada je moj sin ušao sredinom drugom poluvremena i zaigrao na poziciji centarfora zakočeni su američki prepadi. Aleksandar je pritiskao njihovu obranu u mjeri da oni  više nisu mogli opasno izlaziti.

Hrvati su izgubili od Srba, ali jednako teško palo je i današnje neriješeno s Crnogorcima. Jedina utjeha ostala je pobjeda nad Amerikancima. Konačno mi nekako uvijek imamo sreće s tim Amerikancima pa i u politici. Da sam menadžer ne zna kojemu bi od naših ponudio ugovor, barem u  ovoj dobi. Baš ako hoćete, onda dinamovcu, lijevom beku Jošku Gvardiolu. Možda i Čavlini i Agiću, ali ne zato što su njihovi roditelji, negdašnji igrači, sjedili desno od mene.

Crnogorski izbornik Boris Miličković ovim je riječima zaključio turnir:

-Nisam zadovoljan učinkom Crne Gore. Posebno nisam zadovoljan igrom protiv Srbije. Hrvatsku smo mogli pobijediti da je realizacija bila bolja. Prijam od strane domaćina i organizacija turnira bili su izvanredni.

 

 

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room