SportNews.hr

prava sportska priča

Zagreb, Split, Rijeka i Varaždin bore se za prvaka Kupa regija, nagrada Europa

Foto: Djuka / Izbornik Središta Zagreb Sreten ĆukFoto: Djuka / Izbornik Središta Zagreb Sreten Ćuk

NS OSIJEK – NS ZAGREB 0:2 (0:2)

ORLOVAC – Igralište Oriolik. Glavni sudac: Župan (Bjelovar). Pomoćni suci: Pervan (Bjelovar) i Tomić (Bjelovar). Četvrti sudac: Ćosić (Bjelovar).

Strijelci: 0:1 Strjački, 0:2 Štulec.

NS OSIJEK: Herceg, I. Peharda, M. Peharda, Meter, Podobnik, Kovačić, Šubara, Pilj, Pavelić, Krajček, Ištvanić. Još su igrali: Gavrić, Makovac, Divković, Majstorović, Tustonjić, Grgić, Tomas. Trener Bognar.

NS ZAGREB: Đurđek, Mioković, Ćosić, Šušković, Strjački, Lovrić, Tabaković, Rihtar, Javorović, Vukadin, Štulec. Još su igrali: Orlović, Rexhepi, Ribić, Katanić, Ivkovčić, Brujić. Trener Ćuk. 

Nogometno središte Zagreb savladalo je nogometno središte Osijek s 2:0 i tako ušlo u finale Kupa regija. Iako su Zagrepčani prošle sezone bili drugi u Europi, svejedno su morali igrati pretkolo Kupa regija i ove sezone:

„Mi smo regija koja je bila druga u Europi, ali i dalje moramo igrati pretkolo. To nema baš nekog smisla. Trebalo bi se promijeniti takvo pravilo“, rekao je Sreten Ćuk, izbornik zagrebačke regije.

Ćuk je zadovoljan pobjedom koja je došla usprkos brojnim problemima:

„Na put smo vodili 17 igrača. Imali smo problema s ozljedama. Dan prije utakmice Samobor je igrao u finalu županijskog kupa, a na sam dan utakmice Maksimir je igrao odgođenu utakmicu protiv Rijeke II. To je pokazatelj da se ne pridržavaju svi kalendara natjecanja HNS-a. Što se utakmice tiče, bili smo dobri. Vodili smo 2:0 i imali brojne prilike za povećanje vodstva. To bi nam donijelo mir. Ovako je bilo teško do kraja, jer je Osijek radio pritisak u drugom dijelu.“

Što slijedi kada je u pitanju Kup regija?

„8. lipnja igramo na turniru u Karlovcu protiv Splita u polufinalu. Drugi polufinalni par su Rijeka i Varaždin. Finale je 9. lipnja, a pobjednik ide na kvalifikacije za UEFA Regions Cup u Mađarsku.“

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku