SportNews.hr

prava sportska priča

HEP

U finalu Zagreb i Osijek. Čak četiri kaznena udarca na polufinalnoj utakmice NS Zagreb - NS RIjeka. Zagrepčani pogodili triput, Rijeka jednom. Štulec bez kompleksa zabijao s bijele točke. Dva kaznena udarca nad Vrbatom

Foto: Djuka / Goropadni Željko ŠtulecFoto: Djuka / Goropadni Željko Štulec
NS RIJEKA - NS ZAGREB  2:4 (1:1)
 
KUTINA - Gradski stadion: Gledalaca: 100. Glavni sudac: Župan (Bjelovar) 7. Pomoćni suci: Ćosić i Plevnik (Bjelovar). Četvrti sudac: Bundović (Bjelovar).
 
Strijelci: 1:0 - Kurolt (18) 11 m, 1:1 - Brujić (31) 11 m, 1:2 - Štulec (48) 11 m, 2:2 - Gibičar (61), 2:3 - Štulec (73) 11 m, 2:4 - Mohač (86).
 
NS RIJEKA: Magaš 6 (od 87. Godinić -), Golić 6, Nemetz 5,5, Ende 6, Čanković 6, Tikas 6, Šestan 6 (od 58. Jokić -), Žarković 6, Dukadin 6 (od 46. Gibičar 7), Kurolt 7 (od 70. Fučak -), Macan 6 (od 46. Iličić 6). Trener Ivančić 6.
 
NS ZAGREB: Đurđek 6, Miličević 6 (od 89. Miklečić -), Vrbat 7, Radanović 6, Mislimi 6, Hasan 6 (od 46. Mraković 7), Krznar 7, Brujić 7 (od 84. Ćibarić -), Krajačić 6 (od 74. Švigir -), Mohač 7, Štulec 7,5. Trener Bašić 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Štulec (NS Zagreb)
 
NS Zagreb i NS Osijek igrati će u četvratk u 10 sati finalnu utakmicu regionalnoga amaterskoga  prvenstva Hrvatske. Zagrebačko središte je u drugoj polufinalnoj utakmici svladalo riječko središte s 4:2 (1:1) u utakmici na kojoj su dosuđena četiri kaznena udarca, tri za Zagrepčane i jedan za Riječane. Svi su pretvoreni pogotke. Nije bilo razloga za primjedbe. Vrlo perspektivni prvoligaški sudac Župan iz Bjelovara sudio s jasnim i ujednačenim kriterijem.
Amaterski igrači s područja istarsko-riječke županije dobro su ušli u utakmicu. Ne samo da su s bijele točke poveli nego je Kurolt u 14. minuti pogodio i prečku.
Ali, premda nekompeltan, kao uostalom i riječki sastav, zagrebački tim je iskazao dojam "gazde u kući" koji će prije ili kasnije "lupiti šakom po stolu". To se dogodilo tek u drugom poluvremenu i uz dva jedanaesterca u čijem se izvođenju Štulec snalazio kao "riba u vodi". Jednako je bilo i s Brujićem u prvom poluvremenu. Konačni rezultat postigao je Mohač efektnim pogotkom.
Dva jedanaesterca skrivljena su nad zagrebačkim  stoperom Vrbatom. Poslije susreta pokazivao je presječenu usnicu.
-Nije bilo nešto posebno. Dovoljno za finale u kojem ćemo pokazati više, kazao je Vrbat.
Trener Stjepan Bašić požalio se brojne otkaze - primjerice nije bilo nije jednoga igrača Dubrave TK najbolje momčadi proljeća - i smatramo da je Bašić posve u pravu. Istina neki su momci zauzeti, ali izgleda da ima i onih kojima se ne da! Kojima je ovaj turnir gnjavaža. Kao da pobjeda na prošlogodišnjem finalnom turniru u Istanbulu nije ništa i kao da iduća godina nije novi međunarodni izazov negdje na europskom kontinentu.
Konačno ovo je bio i neki izlog. Svatko je u njega gledao iz svojih razloga. Sreten Ćuk promatrao je događaje s pozicije glavnog instruktora HNS-a, Bračun i Nujić iz Trnja, sasvim određeno usmjereni vjerojatno i B. Perković, sportski direktor Dragovoljca...
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
Tim Kabel
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room