SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Normandija je odigrala izvrsnih 15-ak minuta i Zagreb je ispao. Iako su gosti bili bolji, to je ipak udarac za aktualne europske prvake. Zašto se nisu odazvali svi pozvani i zašto nisu pozvani svi najbolji? Štulec: To je bahatost!

Foto: Djuka / Hrvatska posustala s FrancuzimaFoto: Djuka / Hrvatska posustala s Francuzima
ZAGREB - NORMANDIJA  1:4 (1:3)
 
ZELINA - Gradski stadion. Gledalaca 200. Glavni sudac: Szabo (Mađarska) 7,5. Pomoćni suci: Szalai (Mađarska) i Matiaš (Ukrajina). Četvrti sudac: Romanov (Ukrajina). Delegat Uefe: Paraschic (Rumunjska). Kontrolor sudaca: Ulrich (Češka).
 
Strijelci: 1:0 - Štulec (23) 11 m, 1:1 - Roynel (32), 1:2 - Vauvy (36), 1:3 - Vauvy (39), 1:4 - Mandy (90+3).
 
ZAGREB: Orlović 6, Vrbat 6,5, Krznar 6, Ivkovčić 6, Mioković 6, Colarić 6, Karamatić 6, Mraković 6 (od 46. Martinović 6), Slišković 6 (od 46. Krajačić 6), Brujić 6, Štulec 6,5. Izbornik Gričar 6.
 
NORMANDIJA: Gallien 7, Auzou 6 (od 46. Flucher 6,5), Sanson 7, Lambo Ndongala 7,5,  Mghinia 7, Levasser 7, Valentin 7, Roynel 7,5, Tessler 7,5 (od 90. Prieur -), Vauvy 8 (od 68. Mandy 7), Bopu 7,5. Izbornik Larebous 7,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Roynel (Francuska).
 
Zagreb je ispao i neće u lipnju 2019. braniti europski amaterski naslov osvojen prošle godine na finalnom turniru u Istanbulu. Prvak treće predfinalne skupine je francuska regija Normandija koja je pobijedila Zagreb s 4:1, poslije uzbudljive utakmice i efikasnije igre u odličnoj atmosferi stadiona u Zelini.
Normandija, jedna od 13 francuskih regija, s više od tri milijuna stanovnika, pokazala se zrelijom, taktički mudrijom i s više istaknutijih pojedinaca, iako Zagreb nije bio tako loš kao što to visoki omjer pokazuje. Bio je doduše razbijen od 30. do 45. minute kada su gosti odigrali izvanrednu utakmicu, potpuno u duhu Francuza, aktualnih profesionalnih svjetskih prvaka. Zagreb je u drugo poluvrijeme ušao silovito, gosti su se povukli i činilo se da će se dogoditi rezultatski pomak barem do neriješenog jer je Zagrebu i to bilo dovoljno za prolaz. No, nisu ponovili onu raskoš koju je Normandija pokaza u 15-ak minuta završnice prvog poluvremena kada se zapravo dogodio rasplet. Pred kraj utakmice bile su dvije iznimne šanse za Zagreb, ali s obzirom da ih se nije uspjelo pretvoriti u golove nastao je igrački muk i gosti su postigli i četvrti pogodak.
Ovo je neuspjeh za Zagreb pa u neku ruku i za hrvatski nogomet, jer se to ipak nije očekivalo. Pa čak i ako će Normandija biti budući europski prvak - što po viđenom u Zelini nije isključeno - Zagreb ne može prijeći preko nekih činjenica koje su u svakom pogledu predstavljale auto-golove.
Željko Štulec koji je ušao u 36. godinu i na ovom turniru postigao šest golova, ujedno i kapetan momčadi, jasno je rekao:
-Normandija je bila bolja, a mi smo bili hendikepirani bahatošću nekih mlađih igrača koji nisu došli!
U pravu je Štulec, ovo nije bila najbolja momčad zagrebačke regije, bez obzira što mnogi istaknuti nisu imali pravo nastupa jer su u nekom razdoblju svoje karijere bili neamateri. Tako nije mogao igrati Prijić, najbolji strijelac svih liga, pa Šćrbec vjerojatno najbolji igrač svih trećih liga, ali je očito da su neki koji su imali pravo, ovo jednostavno preskočili. Zašto nije igrao Mislimi najbolji na lijevoj strani? I, usudimo se reći, nisu pozvani svi najbolji! Nisu valjda svi otkazali? Izgleda da u pozadini ipak nešto postoji. 
Na utakmici je bilo puno istaknutih pojedinaca HNS-a, ali je teško bilo, o tome povesti neki konkretniji razgovor.
Plenum klubova Treće HNL zapad nedavno je odbio zahtjev izbornika Gričara da dobije više vremena za pripreme, što nije bila dobra odluka, jer od uspjeha reprezentacije profitiraju svi.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku

PROMO

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku