SportNews.hr

prava sportska priča

Neto i Split Tommy očitali Nacionalu lekciju i poveli u finalnoj seriji

Foto: Djuka / NetoFoto: Djuka / Neto

NACIONAL – SPLIT TOMMY 2:6 (0:4)

ZAGREB – Fusio Futsal Centar. Gledatelja: 200. Suci: Topić (Solin, sudac), Tomić (Zagreb, 2. sudac), Pavlov (Kaštel Gomilica, 3. sudac).

Strijelci: 0:1 Davi (14), 0:2 Neto (17), 0:3 Suton (19), 0:4 Davi (10 m, 20), 0:5 Davi (21), 0:6 Jelovčić (24), 1:6 Matošević (25), 2:6 Matošević (32).

NACIONAL: Luketin, Čujec, Banek, Novak, Osredkar, Pavlić, Vuzem, Matošević, Koturović, Perić, Surudžić, Grbeša. Trener Morina. 

SPLIT TOMMY: Jukić, Neto, Davi, Jelovčić, Genario, Stojkić, Grcić, Gotovac, Pavić, Suton, Perišić, Bajrušović. Trener Perica.

Igrač utakmice: Neto (Split Tommy). 

Split Tommy je pobijedio Nacional u Zagrebu s 2:6 i tako poveo u finalnoj seriji s 1:0. Nacionalu je jako nedostajao Kocić bez kojeg se vidi da je dosta teže razviti igru na višoj razini. Split Tommy je pak na krilima svojih Brazilaca došao do velike pobjede. Neto je pokazao zbog čega je bio najbolji na svijetu, ali i opravdao svoj dolazak. 

Uoči utakmice pomoćni trener Splita Del Pont rekao je kako ima osjećaj da će danas pobijediti i osjećaj ga nije prevario. Naravno, još ništa nije gotovo, ali nastavi li Nacional s ovakvom igrom, teško da može okrenuti finale u svoju korist. Splićani će pak biti dosta oprezniji, jer im se upravo takav preokret dogodio prošle godine. 

U korist im ide i što je uzvrat u Splitu, u jednoj od najboljih dvorana u Hrvatskoj koja je tko zna zašto izgubila domaćinstvo kupa u korist Sutinskih vrela. Splićani se nadaju da će nakon dobrih igri u zadnje vrijeme Spaladium Arena biti puna i da će uz podršku tribina povećati vodstvo u seriji. 

Josip Suton zadovoljan i realan:

- To je takva utakmica, zabili smo, prošle su nam sve kontre ima se još igrati ništa nije gotovo, Nacional je dobra ekipa i opasan protivnik.

Ivo Jukić imao je nekoliko vrlo važnih odbrana:

- Zadovoljan sam ovim ishodom, igramo dobro, a Neto nam je donio jednu dimenziju više, čovjek je bio najbolji igrač svijeta i tu se nema što dadati, trebamo ovu pobjedu potvrditi pred našom publikom u Spaladium Areni.

Trener Split Tommyja, Mladen Perica, kaže kako su danas odigrali odlično i napravili korak ka naslovu:

„Odigrali smo najboljih 30 minuta u sezoni, a onda smo zadnjih 10 čuvali rezultat. Nije bilo potrebe da više napadamo. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri. Ovo je tek prva utakmica u nizu. Pobjeda je značajna, ali ne i presudna. I prošle smo godine poveli, pa je na kraju slavio Nacional. Moramo biti oprezni. Napravili smo mali koračić ka naslovu. Radit ćemo još bolje da napravimo još ta dva koračića.“

Fotogalerija:

Foto: Djuka

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room