SportNews.hr

prava sportska priča

Mladen Perica: Sudac je u Zagrebu napravio dvije kardinalne greške!; Nacional: Štrla, to ti ne treba!

Foto: Djuka / Mladen Perica, izjavama uzburkao otmosferu uoči 4. utakmice doigravanjaFoto: Djuka / Mladen Perica, izjavama uzburkao otmosferu uoči 4. utakmice doigravanja

Zagrijava se atmosfera uoči četvrte utakmice finalne serije između Nacionala i Split Tommyja za prvaka Hrvatske. Uoči finala oba kluba izdala su zajedničko priopćenje u kojem su odbacili sumnje na nepošteno suđenje i zaključili da je bitan futsal i da suci sude profesionalno i pošteno, te da se na suđenje neće obazirati. 

Taj pakt, izgleda, prekršio je Split Tommy, odnosno njihov trener Mladen Perica Štrla u današnjem intervjuu za Dalmatinski portal. Nacionalu se nije svidjela izjava trenera Splita, odnosno njen dio u kojem kaže da je splitski sudac Babić napravio dvije kardinalne greške: nepuštanje prednosti i penal i isključenje Nacionalovog igrača zbog starta na Perišiću. Uz to Perica se požalio na „nasrtaj Morine na Neta“. 

Iz Nacionala su mu na svojoj službenoj Facebook stranici poručili: „Štrla, to ti ne treba!“: „Prije finale serije doigravanja za prvaka Uprava Nacionala Zagreb je pristala izdati zajedničko priopćenje s Upravom Split Tommyja na inzistiranje Uprave Split Tommyja u kojem smo se dogovorili da nećemo komentirati suđenje i možebitne sudačke pogreške. Taj čin smo prihvatili na njihovo inzistiranje zbog hajke na Split Tommy od strane pojedinih medija koju su omalovažavali njihov prolazak u finale i koristili suce kao sredstvo pomoći u ostvarenju tog cilja. Trener splitske momčadi danas je u intervjuu za Dalmatinski portal na najgori mogući način iz samo njemu znanih pobuda prekršio dogovor i izigrao naše povjerenje, te time pokušava napraviti hajku na suce i pojedine naše igrače“, stoji u priopćenju Nacionala. 

Iz Nacionala priznaju da je Morina startao na Neta, ali kažu kako se to dogodilo nakon što je Neto „divljački udario“ Luku Perića što potkrepljuju videom. 

„Gospodo iz Splita, ako ne možete održati obećanje i kontrolirati svoje članove kluba, onda nas nemojte uvlačite u svoje igrice“, završavaju u Nacionalu. 

Istina je da Splitu to ne treba. Čemu potezati pitanja suđenja u trenutcima kad gube s 2:1 u seriji i stvarati negativnu atmosferu u trenutku kad Nacional gostuje u Splitu? Suđenje u finalu ne treba komentirati, kao što je i bio dogovor između klubova. Dogovor koji je Nacional poštovao i prije no što je on napisan. Mogli su Zagrepčani „plakati“ zbog suđenja nakon izgubljenog kupa, ali nisu. Moglo se skretati više pažnje na polufinalne utakmice i suđenje u njima, ali nije. Nacional je stao uz Split, kao što je stao i kad je njihov predsjednik Zoković izbačen iz Komisije za mali nogomet. Nacional je svoju vjernost pokazao i potvrdio čak i učlanjenjem u Hajduk. Split sada prema svojim prijateljima šalje otrovne strelice spominjanjem sudačkih grešaka i loših uvjeta, a to nikome ne treba. Pritisak na suce ne treba stvarati, a ponajmanje na to imaju pravo Splićani čija zvijezda Neto divlja po terenu i van njega i ne doživljava apsolutno nikoga, pa ni svojeg trenera Mladena Pericu. „Nasrtaj Morine na Neta“ u SportNewsu smo prokomentirali kao okršaj oba igrača zbog važnosti utakmice. No, kao što smo već i ranije istaknuli, Neto i njegovo ponašanje zaslužuju puno više kartona i puno više osude. Njemu se sve to tolerira, jer „nekad je bio najbolji“. Ipak, to da je najbolji mora dokazati i na terenu, ali i van njega. I to ne samo igračkim kvalitetama. 

 

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas

PROMO

HEP
HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room