SportNews.hr

prava sportska priča

Nacional u Splitu postao prvak!

Foto: Djuka / Kapetan Nacional Tiho Novak podiže pobjednički peharFoto: Djuka / Kapetan Nacional Tiho Novak podiže pobjednički pehar

SPLIT TOMMY – NACIONAL 2:3 (0:0, 1:1)

SPLIT – Spaladium Arena. Gledatelja: 2000. Suci: Tomić (Zagreb, sudac), Topić (Solin, 2. sudac), Jelić (Ribić Breg, 3. sudac).

Strijelci: 1:0 Neto (25), 1:1 Koturović (26).

SPLIT TOMMY: Jukić, Grcić, Davi, Jelovčić, Bajrušović, Tešija, Stojkić, Gotovac, Neto, Pavić, Suton, Jakovljević, Perišić, Genario. Trener Perica.

NACIONAL: Luketin, Čujec, Korab Morina, Novak, Osredkar, Pavlić, Vuzem, Matošević, Banek, Koturović, Perić, Surudžić, Grbeša. Trener Kujtim Morina.

Igrač utakmice: Žarko Luketin (Nacional).

 

Četvrta utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske između Split Tommyja i Nacionala u Spaladium Areni završila je bez pobjednika u regularnom dijelu. Mogle su obje ekipe doći do pobjede, no nije bilo sreće ni kod jednih ni kod drugih. Najbolje prilike na utakmici propustio je Čujec koji je čak dva puta pogodio okvir gola. Uz njega je okvir pogodio i Matošević.

Split je došao u vodstvo u 25. minuti preko Neta koji je i danas bio divlji i nije pokazivao nikakvo poštovanje. Ipak, vodstvo Splita trajalo je nepunu minutu, a onda je Koturović izjednačio. Kako se ispostavilo to su bila jedina dva pogotka u regularnom dijelu, pa se otišlo u produžetke. Kako ni oni nisu dali odgovor na pitanje tko je pobjednik, pristupilo se izvođenju šesteraca. Davi je pucao prvi, a Luketin obranio.

Nakon toga, zabijali su redom Morina, Neto, Perić, Genario i Novak i tako je Luketin postao heroj Nacionala i donio im još jedan naslov prvaka. Ponovio se, dakle, scenarij iz prošle sezone kada je Split također poveo u finalu, a Nacional okrenuo seriju i okrunio se naslovom prvaka.

Žarko Luketin, junak šesteraca, nakon utakmice je rekao:

„Rulet šesteraca je doveo do toga da sam ja obranio. Prošli put obranio je Pavlić i on je bio heroj, ali gledajte to je timski sport i svaki igrač koji sjedi na klupi mora dati svoj doprinos da bi na kraju osvojili. Presretan sam, još sam pod dojmom. U šest godina nisam osvojio ništa i onda u dvije godine u Nacionalu osvojim Kup i dva prvenstva i to oba puta ovdje u Splitu. Valjda je Bog tako htio da to bude meni ispred kuće. Doma Vas svi najmanje cijene pa morate negdje pobjeći da bi pokazali da vrijedite. Još se nisu slegli dojmovi. Idemo proslaviti kako treba. Zahvalio bih se svim svojim suigračima.“

Kapetan Nacionala, Tihomir Novak, kaže kako ih je Split namučio:

„Split nas je tjerao do krajnjih granica, možda čak i preko njih. Mislim da kad se sve pogleda da smo pokazali da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj pošto smo u dvije godine koliko smo na okupu više manje u ovom sastavu osvojili tri, od četiri moguća trofeja. Bio je visok tempo, a imali smo i dosta ozljeda pa je smanjena i rotacija igrača. Bilo je jako teško i igrali smo na rubu svojih granica, a možda i preko. Možda zadnje dvije utakmice nisu bile lijepe kao prve dvije, ali ulog je bio velik i nama i njima.“

Trener Nacionala, Kujtim Morina, bio je presretan zbog osvojenog naslova:

„Neizmjerno sam sretan. Bilo je teško. Nakon one prve finalne utakmice u kojoj smo izgubili 6:2 i u kojoj nas je Split stvarno nadigrao u svim segmentima bilo je jako teško podići ekipu, međutim dečki su pokazali karakter i stvarno im skidam kapu. Pokazali su snagu. Mi smo jednu izgubljenu utakmicu od 4:2 okrenuli u našu korist. Cijele sezone smo radili za ovo. Finale je bilo dobro. Čestitao bih i momčadi Splita koja je pokazala izvrsnu igru.“

 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku

PROMO

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku