SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Ponikve osigurale treću ligu i žele biti prvaci i u četvrtoj. Sava, nedavna pobjednica nad Goricom, dobila pet komada. Pipinić trener: Počinje izgradnja tribine sa 600 mjesta i terena s umjetnom travom. Možda nekoliko kola u Rudešu

Foto: Djuka / Karlo KnezFoto: Djuka / Karlo Knez
PONIKVE - SAVA STRMEC 5:0 (2:0)
 
ZAGREB - Igralište Ponikvi u Gajnicama. Gledalaca: 120. Glavni sudac: Komorski (Martinec Orehovečki) 7. Pomoćni sudac: Veseljak (Zabok) i pomoćna sutkinja: Silvija Mlakar (Petrovsko). Četvrti sudac: Mihaljinec (Križanjče). Delegat: Ćićak (Novska).
 
Strijelci: 1:0 - Azizi (6), 2:0 - Knez (23), 3:0 - Knez (73), 4:0 - Berić (76), 5:0 - Berić (90+2).
 
PONIKVE: Orlović 7, Nasić 6,5 (od 46. Pipić 6,5), Čukelj 7, Miklečić 7, Knez 8 (od 78. Pilipović -), Zubčić 7, Štimac 7 (od 75. I. Cvitković -), Azizi 7,5 (od 70. Markušić -), Bartolić 7, Obšivač 7, Berić 8. Trener Hrvoje Pipinić 7,5.
 
SAVA STRMEC: Ćutić 5, Horvatinec 5,5, Filipović 5 (od 46. Motočić 5), Novoselec 5, Cerovečki 5,5, Držić 5,5, Šikić 5, Gajger 5,5, Kočnar 5 (od 84. Razum -), K. Cvetković 5, Barišić 5. Trener Sven Raić 5,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Karlo Knez (Ponikve)
 
Ponikve su postigle uvjerljiv plasman u zapadnu skupinu treće lige, ali one hoće i ukupni puni plijen. Za plasman u treći rang dovoljno je i drugo mjesto koje drži Jarun s dva boda manje od Ponikvi, no u posljednja dva kola momčad iz Gajnica morati će dobiti obje utakmice da bi sigurno bila prvak. To je u samoj završnici i jedini cilj.
U 28. kolu Ponikve su danas popodne pregazile Savu iz Strmca Samoborskog s 5:0. Onu Savu koja je prije tjedan dana u polufinalu Kupa izbacila prvaka Druge HNL i novoga prvoligaša HNK Goricu. Takvoga iznenađenja odavno nije bilo. Jest na nižim razinama, ali  da bi baš novi član Prve HNL ispao od nekoga koji jedva skupi 11 igrača, to nije često.
-Kad primiš pet komada osjećaj nije dobar, požalio se trener Save Sven Raić.
Tko vam je bio ovaj s brojem 23 koji je u 84. minuti ušao umjesto Kočnara?
-To je bio rezervni vratar Razum. Nismo imali drugih, razočarano je primijetio trener i zaključio:
-Nadam se da smo već ranije osigurali opstanak.
Hrvoje Pipinić (48),dugovječni trener Ponikvi, imao je razloga za puno zadovoljstvo.
-Bili smo od početka do kraja apsolutno bolji. Broj postignutih pogodaka porastao nam je na 76, a primili smo samo 20. I po tome smo apsolutno najbolji. Naši stoperi su izvrsni, kazao je trener.
Mi bismo dodali da je vratar Antonio Orlović reprezentativac Središta Zagreb.
Sportski centar u Gajnicama treba još građevinskih zahvata da bi se ispunili kriteriji za treću ligu.
-Ovih dana uz podršku gradske četvrti počinje izgradnja tribine sa 600 mjesta od koji će stotina biti natkrivena. Ako do početka prvenstva ne bi bila gotovo sklopili smo ugovor s NK Rudešom da nekoliko utakmica odigramo na njegovom stadionu. Isto tako, vrlo brzo počinje gradnja terena s umjetnom travom, što bi trebalo trajati mjesec i pol dana, informirao je Pipinić.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku