SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Za Jarun je bilo vrijeme da se plasira u viši rang. Prejak je za četvrtu ligu! Predsjednik Jolić: Za treću ligu ćemo se pojačati i ciljati sigurnu sredinu. Tadić treba biti koncentriraniji, a Benić bi mogao biti iznenađenje treće lige

Foto: Djuka / BenićFoto: Djuka / Benić
JARUN - DINAMO ODRANSKI OBREŽ  6:0 (2:0)
 
ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Svjantko (Kutina) 7. Pomoćni suci: Krznarić i Božiček (Kutina). Četvrti sudac: Pavličić (Kutina). Delegat: Volić (Zagreb).
 
Strijelci: 1:0 - Benić (16), 2:0 - Benić (28), 3:0 - M. Martinko (59), 4:0 - Merlin (80), 5:0 - Tadić (84), 6:0 - Tadić (86).
 
JARUN: Stošić 6, Komarac 7, M. Martinko 7,5, Pavletić 7, Ramić 7,5 (od 75. Kutija -), A. Martinko 7, Martinović 7, Konjević 7 (od 50. Begović -), Sudec 6 (od 46. Tadić 7,5), Benić 8 (od 56. Hercigonja -), Herceg 6 (od 46. Merlin 7). Trener Lovrić 7.
 
DINAMO OO: Okun 5, Gašparović 5,5, Dejak 5, Leskovar 5, Lekić 5 (od 75. Kalaj -), Obad 5 (od 52. Okorare -), Bejdić 5, Batinić 5, Brebrić 5, Janječić 5,5 (od 46. Barić 5), Stojić 5. Trener Družić 5.
 
Ocjena utakmice 7.
Igrač dvoboja: Benić (Jarun)
 
Jarun je potvrdio svoj uspon u viši rang natjecanja i doista je vrijeme da se rastane s 4. ligom jer mu većina suparnika više nije ni približno konkurentna, ali je sada pitanje kako se spreminti za treću ligu koja je zahtjevnija, ozbiljnija i ne može se, tijekom utakmice, mijenjati petoricu igrača, kao dosad. Tko god je donosio takvu odluku nije postupio mudro jer to u neku ruku snižava razinu natjecanja i krnji ugled. Primjerice momčad iz Odranskog Obreža nema ni jedanaestoricu pravih, a kamo li da onda još petorica sjede u pričuvi koji bi početne mogli zamijeniti. U četvrtak u Ponikvama u igru je u  sastavu Save iz Strmca morao uči vratar, ne na gol nego u špicu napada. Drugoga nije bilo.
Marko Tadić (32), poznati napadač zagrebačkih amaterskih klubova i vjerojatno najbolji igrač Jaruna koji je u igru uvršten u drugom poluvremenu, morati će u višem stupnju natjecanja biti mnogo koncentriraniji. On je doduše zabio dva gola i uspješno dodavao, ali je i sam promašivao u mjeri u kojoj bi to u trećoj ligi bilo jako skupo.
Vrlo dobrim pokazao se Dario Benić, strijelac prva dva gola, kojega je lijeva noga protivnicima bila nezgodna i ubojita.
Predsjednik Jaruna Grgur Jolić jezgrovito se izjasnio o sadašnjosti i budućnosti kluba:
-Za treću ligu ostaviti ćemo kostur momčadi, ali planiramo dovesti i pojačanja kako bismo osigurali sigurnu sredinu. Moramo urediti još jednu svlačionicu i u tome će nam pomoći Grad. U subotu u posljednjem kolu igramo u Samoboru, a potom ćemo na igralištu u Jarunu (20 sati) organizirati proslavu na koju pozivamo sve navijače. 
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku