SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Nogomet na pijesku nakon osam godina ponovo u Istri, od 23-25. kolovoza u pulskoj Areni

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić zajedno je s Mauriziom Ioriom predsjednikom i osnivačem Italia Beach Soccera, Draganom Đukanovićem predsjednikom kluba nogometa na pijesku Fusio iz Zagreba, Vladanom Rašulom predsjednikom sportske udruge Dupla Kruna iz Pule, Borisom Durlenom, dopresjednikom komisije za futsal i nogomet na pijesku u Hrvatskom nogometnom savezu i Emanuelom Melonom, igračem nogometa na pijesku održala konferenciju za novinare povodom Međunarodnog turnira nogometa na pijesku koji će se održati od 23.-25. kolovoza u pulskoj Areni.

U ime Grada Pule prisutnima se obratila zamjenica Ivona Močenić koja se zahvalila organizatorima na izboru Grada Pule za ovaj događaj, te pozdravila svih u ime gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno.

“Nogomet na pijesku već se dugi niz godina rekreativno igra u cijelom svijetu i u mnogo različitih formata. Iznimna nam je čast što će se turnir nogometa na pijesku održati u Puli, u našoj prekrasnoj Areni, čime šaljemo sliku svijetu o našim vrijednostima, ljepotama i poticanju sporta.

Grad Pula sa zadovoljstvom prihvaća sportske manifestacije te ovim putem vam zahvaljujemo što ste unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa odlučili održati turnir i prepoznali Pulu kao sigurnu zonu, te Vam želim ugodan boravak u našem gradu.” rekla je zamjenica Močenić.

Dragan Đukanović i Boris Durlen izrazili su zadovoljstvo odvijanjem organiziranja spektakla u Areni. U Hrvatskoj za sada postoji 5 klubova u nogometu na pijesku, broj  je svake godine u porastu jer Hrvatska je poznata u nogometu u Europi i svijetu. Oboje su se složili da bolja promocija sporta od ovog događaja u pulskoj Areni ne može bit, kako za nogomet tako i za sam Grad.

Maurizio Ioro zahvalio je na prijemu i mogućnosti nastupa u jednom prostoru kao što je pulska Arena. Istaknuo je  kako je u životu igrao s velikim igračima i na mnogim stadionima, ali ovaj događaj posebno mu je drag.

Nogomet na pijesku svoju Hrvatsku promociju imao je u Umagu 29. i 30 lipnja 2013.godine  kada je klub nogometa na pijesku Fusio iz Zagreba uz tehnički suport Hrvtskog nogometnog saveza u uvali Stela Maris organizirao FIFA turnir Umag Beach Soccer Masters 2013 povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku